Vas Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Acum am sosit de la fostul meu pedagog de la internat (1976-78),care are un Royal de 12 ani.TV functioneaza normal,dar din cand in cand se reduce baleiajul vertical,de multe ori pana la o dunga de 2 cm.Se strange la 10-15 cm,iar este normal,iar se face o dunga.Daca loveam placa,revenea,daca loveam iar,se strangea,deci diagnostic-contact inperfect.Am mai scris ca la Royal nu prea sint lipituri proaste.Totusi,am refacut lipiturile la CI oscilator cadre,la final cadre,la picioare modul teletext,ca si asta face acest defect,dar cum loveam placa,defectul persista.Am schimbat finalul cadre TDA3653,si defectul a disparut.Mi se pare ciudat CI cu contact imperfect in interior. Link to comment
dan-a2 Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 poate lipitura rece pe unul din pinii integratului ! :nas:sau ceva cablaj fisurat . Link to comment
Vas Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Am relipit pini integrat,craparuri nu sint,eu lucrezi cu pompa de cositor,si am grija de calitate,ex piese puse pe spate,cablaj distrus. Link to comment
megabit Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Intreruperi pe verticala la Royal apar la semireglabilul de diminsiune verticala . Probabil l-ai atins odata cu schimbarea integratului - o noua intilnire cu pedagogul e oricum benefica ! Link to comment
naebv Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Cum spune megan, trebuia sa schimbati obligatoriu la Royal si semireg. de dim. vert. desi e posibil ca sa fi fost de vina TDA3653B+100uF. Link to comment
Guest Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Acum am sosit de la fostul meu pedagog de la internat (1976-78),care are un Royal de 12 ani.TV functioneaza normal,dar din cand in cand se reduce baleiajul vertical,de multe ori pana la o dunga de 2 cm.Se strange la 10-15 cm,iar este normal,iar se face o dunga.Daca loveam placa,revenea,daca loveam iar,se strangea,deci diagnostic-contact inperfect.Am mai scris ca la Royal nu prea sint lipituri proaste.Totusi,am refacut lipiturile la CI oscilator cadre,la final cadre,la picioare modul teletext,ca si asta face acest defect,dar cum loveam placa,defectul persista.Am schimbat finalul cadre TDA3653,si defectul a disparut.Mi se pare ciudat CI cu contact imperfect in interior.Asa este,contact intern imperfect.Defectele astea apar la semiconductorii care lucreaza in regim termic greu si foarte greu.Sa nu uitam ca in orice dispozitiv semiconductor exista fier,siliciu,aur,plastic fiecare cu coeficientul lui de dilatare.In timp datorita ciclurilor incalzire/racire repetate jonctiunile au de suferit. Link to comment
palcu ion Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 si totusi...semireglabilul de dim v face probleme,chestiile cu Asa este,contact intern imperfect.Defectele astea apar la semiconductorii care lucreaza in regim termic greu si foarte greu.Sa nu uitam ca in orice dispozitiv semiconductor exista fier,siliciu,aur,plastic fiecare cu coeficientul lui de dilatare.In timp datorita ciclurilor incalzire/racire repetate jonctiunile au de suferit.[/quote]sunt doar pentru incepatori si cei care pot fi convinsi usor ca -defectul vine de acolo-neavand habar de electronica oricum si asa mergem inainte! bafta la reparat ROYAL Link to comment
Guest Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Mergeti inainte, ca loc aveti...... Link to comment
Vas Posted December 19, 2009 Author Share Posted December 19, 2009 E adevarat,cand apasam semireglabilul de dimensiune cadre,se micsora imaginea,dar dupa ce am relipit piciorele,nu mai facea.Eu sint de parere ca integratul facea figura Link to comment
Recommended Posts