milet Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Sunt novice in acest domeniu si doresc niste sfaturi:Mi-am montat un router D-link,am un laptop Dell latitude D620 cu wireless incorporat si problema este ca in momentul in care sunt conectat la reteaua mea prin wireless(prin routerul D-Link),netul merge foarte greu,daca ma conectez prin cablu la modem,merge foarte bine.La fel de bine merge si cand ma conectez la o retea "unsecure" care o captez de prin vecini.Ce ar putea fi?Ceva setari din Router oare???Precizez ca am conexiune prin cablu(RDS) si sistem de operare pe laptop Win XP.Mai am banuiala ca "vecinul" cu reteaua "unsecure" are fibra optica,dar nu-i sigur.Astept parerile voastre,multumesc. Link to comment
indy666 Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 O prima problema ar fi de la semnal, ai montat antena routerului?Precizeaza modelul exact de router sa stim despre ce e vorba. Link to comment
milet Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Sigur ca e montata.Nivelul de semnal e maxim.Dar conteaza nivelul semnalului asa mult?Este un D-Link DI-524. Link to comment
ratza Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Cu cît semnalul e mai prost, cu atît scade viteza. Link to comment
miron1947 Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Nivelul de semnal e maxim.Puneti parola pe wireless, poate se cupleaza cineva la routerul Dvs. Link to comment
caddyct Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 e foarte probabil sa se conecteze si altii la routerul tau.astfel viteza va scadea.ce placa de retea wireless ai? cu 802.11n sau g?pentru siguranta paroleaza accesul la router-ul tau. Link to comment
milet Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Deci semnalul e proportional cu transferul de date...Router-ul este cu "g".Nu cred sa se conecteze cineva,problema este ca in momentul cand parolez router-ul imi cam face probleme,se conecteaza greu...etc,de asta l-am deparolat. Link to comment
miron1947 Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 cand parolez router-ul imi cam face probleme,se conecteaza greu.Dar transferul este mai bun?Daca da, atunci totusi cineva se cupleaza pe routerul Dvs. Link to comment
gabiz_ro Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Incearca si alti driveri pt placa wireless.Nu te lua doar dupa ce vezi ca e semnal full.La ce viteza se realizeaza conexiunea laptop-router?Incearca un program ceva gen netstumbler parca vezi si link quality cum e Link to comment
rimache Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 renunta la key si activeaza-i filter macasa ai rezolvat si viteza si accesul Link to comment
milet Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 Baietii,multumesc de sfaturi,in weekend o sa incerc ce mi-ati spus.Sper sa mearga ca sunt la capatul puterilor.... Link to comment
milet Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 Am rezolvat problema...am schimbat Laptopul .Dar.... am depistat faptul ca o camera wireless de supraveghere (pe 2.4G) imi bruiaza semnalul.Deci am facut o gramada de teste:im apropierea camerei,de la 2-3metri...gata,nu mai merge net-ul.Deci:aviz amatorilor! Link to comment
yo9hnf Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Intreb si eu tot aici :Filtrul cu MAC este ok de folosit la bloc (acolo unde sunt utilizatori multi)? Sau trebuie parola neaaparat?Multumesc! Link to comment
yo9hnf Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Mac + parola Merci coane !Pai ....totusi din moment ce vede decat MACul...?La ce-i mai trebuie si parola? Link to comment
Recommended Posts