Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta basss reflex


Recommended Posts

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc de raspuns..Pal-ul va fi taiat la Rompal...eu nu am instrumentele necesare...inca nu m-am decis insa relativ la incinta...am proiectat ceva cu 2 difuri sal srp1620 si unul sbx3040 dar dupa cum am vazut ca suna ale mele si sbx-ul nu stiu ce sa mai fac...as vrea un sunet curat lipsit pe cat posibil de efectul de bass infundat si zornaitor.

Link to comment
Guest balog

Incintele bass reflex se fac numai pentru bas.Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzoru are incinta lui).Daca vrei bas calume ia ce am zis eu difuzorul merge pina la 1000Hz nu mai mult. Pentru mai mult de 1000Hz foloseste twetere horn cu frecvente de taiere de sub 1000Hz cum sunt HA.. tot de la con care lucreaza bine de pe la 800Hz.Efectul de bas infundat apare datorita incintei prost proiectate, amplificator cu putere insuficienta...Efectul de zarnaiala apare datorita incintei prost executate, amplificator la maxim, lipsa vata din boxa....Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere si este preferatul meu datorita pretului extraordinar de mic.

Link to comment
Guest Shock_4u

Incintele bass reflex se fac numai pentru bas.Incinte inchise pentru medii si inalte [...]

Mai documenteaza-te inainte de a face asemenea afirmatii!

Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere[...]

:shock: Daca tu asa consideri, cred ca ar fi mai bine sa pastrezi doar pentru tine aceasta parere (intai cauta-i parametrii T/S si dupa aceea vezi daca mai are rost sa-l recomanzi sau nu...) No offence! :wink: :)
Link to comment
Guest balog

Nu vreau sa te jignesc dar daca nu cunosti nimica nu te mai baga in seama.Ai grija cind tai din frazele mele -nu suport asa ceva ---Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzorul are incinta lui)---Nu ai costruit in viata ta boxe degeaba te lauzi nici nu sti ce e aia ''parametri T/s'', sau ai facut bozele fara sa stii ce ai facut.Cel mai bine ar fi sa iti pastrezi parerea pentru tine ca si asa esti pe dinafara.Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Link to comment

Oricum difuzorul de care am zis este pentru incinte profesionale de mare putere si este preferatul meu datorita pretului extraordinar de mic.

eu tind sa cred ca nu prea intelegi ce inseamna un difuzor profesional :roll: ....

Daca vrei bas calume ia ce am zis eu difuzorul merge pina la 1000Hz nu mai mult. Pentru mai mult de 1000Hz foloseste twetere horn cu frecvente de taiere de sub 1000Hz cum sunt HA.. tot de la con care lucreaza bine de pe la 800Hz.

eu , sincer ma indoiesc ca acel tweeter rezista la 800Hz deoarece goarna pare prea mica pentru a tine sistemul mobil in sarcina la acea frecventa. te rog sa-mi dai niste exemple de incinte facute (tipuri de incinte, si difuzoarele utilizate in ele) ca sa-mi fac si eu o parere.... 8)P.S. imi place avatarul tau :twisted: e de pe speakerplans.com?
Link to comment
Guest DJ DNA

Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Cum adica firma concurenta ?PAAcoustic nu se concureaza cu nici o firma din RO pentru ca aceste produse sunt vindute unor clienti ce nu au nici o tangenta cu difuzoarele vindute de alte firme . Reciproca este valabila .Nu este nici un motiv de suparare , exista piata suficienta pentru orice tip de difuzor .
Link to comment
Guest Shock_4u

Nu vreau sa te jignesc dar daca nu cunosti nimica nu te mai baga in seama.

Ai grija cind tai din frazele mele -nu suport asa ceva

---Incinte inchise pentru medii si inalte(aici difuzorul are incinta lui)---

Nu ai costruit in viata ta boxe degeaba te lauzi nici nu sti ce e aia ''parametri T/s'', sau ai facut bozele fara sa stii ce ai facut.

Cel mai bine ar fi sa iti pastrezi parerea pentru tine ca si asa esti pe dinafara.

 

Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Stimate forumist: de data aceasta te citez in intregime... (cu riscul de a incarca forumul inutil...)

Pentru cultura ta generala afla ca stiu "ce e aia parametrii T/s" si nu am absolut nici un interes sa ma laud cu asta; o consider mai mult o chestie de "bun simt", iar spre deosebire de tine eu nu promovez o anumita firma!

Din pacate nu pot sa iau in considerare parerea lui titro pentru ca face reclama la firma concurenta.

Eu doar ti-am sugerat sa te documentezi mai bine in privinta respectivului difuzor inainte de al recomanda sau cel putin sa-l compari cu difuzoarele recomandate de NeXuS_3 si titro si de-abia dupa aceea sa treci la afirmatii dure...
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines