Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sunet distorsionat la un NORDMENDE PA-1050

crydel

Recommended Posts

Buna ziua,am o statie NORDMENDE PA-1050 care functioneaza cand doreste iar in momentele ei care nu sunt doar odata pe luna din pacate scoate un sunet distorsionat in proportie de 95% si volum redus .

1. Potentiometrul are 8 contacti ,ceea ce pana acum nu am mai vazut

2. are un stk459 care in teorie scoate 2x20w pe o sarcina de 4ohm dar baietii astia zic ca scoate 2x 80 W http://www.hifiland.net/zesilovace.htm

Daca puteti careva sa ma ajutati cu o schema sau cu un indiciu dupa ce ar trebui sa ma uit v-as fi recunoscator(mentionez ca m-am uitat dupa conzi umflati dar nu sunt si aparat de verificat condensatori nu am)

• 2 weeks later...
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• crydel

3

• zal

2

• BUGHIU

2

• bobo

1

Top Posters In This Topic

trebuie sa verificati toate lipiturile si sa schimbati condensatorii electrolitici(mai ales cei din sursa si final).daca uneori functioneaza corect atunci ori aveti lipituri reci ori condensatoare cu pierderi.daca lipiturile sunt ok puteti incalzi pe rand cate un electrolitic(incepand cu cei din sursa)si vedeti daca isi revine.asa veti sti care este vinovatul.verificarea cu multimetrul sau capacimetrul nu este concludenta.cel mai sigur ar fi sa-i schimbati pe toti cu unii noi de buna calitate,dupe ce ati verificat starea lipiturilor.

Draga zal eu l-am desfacut la numeroase STK-uri simplu cu surubelnita,doar cu grija sa nu se rupa cablajul.Nu am avut nevoie de nici un bomfaier :da .L-am prins in menghina si :treaba rezolvata

:speriat sper sa nu fie nimic dezlipit in stk...pentru ca la ce pistol de lipit romanesc am...e ca si ars cred... o sa incerc totusi sa vad, ce-i drept statia e sh deci ma astept la orice,voi revenii cu detalii despre ce am reusit sau nu am reusit sa fac... pana atunci, un an nou fericit!!!