Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuri sal seria woofer..suna ciudat


Recommended Posts

Am ascultat deja 4 difuri sal seria woofer si toate suna ciudat.Modelele au fost:srp1620 si sbx3040.Testele le-am facut in afara incintelor si in incinte cu labirint si inchise(urmeaza un test pt sbx 3040 in incinta bass reflex)Aud zazaituri si sunet infundat barait(excursion peste 2 mm ochiometric).Toate testele le-am facut cu filtru activ de bass(puteri 0-60W srp1620 si 0-300w sbx3040).In regin de bass+medii si inalte toate se aud acceptabil.Ceva sfaturi?...10x :)

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu stiu ce sa zic, eu pana acum toate salurile pe care am pus mana suna bine.Pe un sbx l-am dus la curse de peste 1cm (ochiometric masurat) si nu scoatea zgomote ciudate. Diful era scos din incinta, deci s-ar fi auzit orice scartaitura, ca dadeam in el cu 20Hz

Link to comment

Pai nu scartie in ideea ca ar freca ceva..nu freaca nimic....2 zgomote aud eu din difuzoarele sal:-primul apare din sita din spate pe unde iese aerul pentru racire(daca acopar sita cu degetul apre un zgomot infernal din mebrana galbena ..e si normal...)-al doilea apare din mebrana galbena asemanator cu cel ce apare cand astup gaura de aerisire dar la puteri mai mari (4,5 mm miscare la sbx3040)Toate difuzoarele sal care le-am testat au aceste "defecte"acestea au fost:2 dif srp1620,2 dif sbv2530,2 dif sbx3040.Ale mele sunt doar primele.Intrebarea mea:1.are rost sa cumpar si pentru mine un dif sbx3040 si sa fac o incinta inchisa care va iesi din pacate cu 30% mai mica decat cea calculata....daca pun substanta absorbanta pe margini oare va iesi bine.2.are rost sa fac o incinta bass reflex cu srp1620 care ar iesi cu 5% mai mica decat calculat..oare cum va suna?

Link to comment

0-300W in sbx3040............Apoi difu ala poate 130W RMS....Logic ca la puterea carew i-o dai tu zbarnaie

Pai nu-s difurile mele.. :d si zbarnaie mult inainte de puterea aia....la puterea aia decoleaza membrana si sunetul e oribil(si miroase a ars :d ) dar suna naspa la puteri mici<100 W(inclusiv difurile mele de 40 W suna naspa la <40 W).Tipul care are difurile astea intraba cat ar costa sa le faci sa suporte normal 300-400 W cat ii poate amplifu.10x :)..spor la treaba :)
Link to comment
  • 4 months later...

Pai ai putea si tu sa te uiti pe la elementele mobile ale difuzorului, sa vezi poate e ceva nelipit bine (de ex. dustcap-ul) sau poate firele leonice sunt prea lungi si in timpul miscarii membranei se ating de membrana si - zbarnaie. Eu cam asta am observat ca provoaca zgomote parazite la chinezarii. :puke:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines