Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana cu compresor

Guest adisor2

Recommended Posts

Guest adisor2

va salut,in introducere vrea sa zic ca ma bucur ca exista acest site,poate doar asa unii din noi mai putem invata cate ceva

am un proiect de eoliana pe baza de compresor,adica in locul generatorului vreau sa montez un compresor,fara partea cu motorul,trimitand astfel presiunea in unul sau mai multe rezervoare aflate pe pamant

astept pareri si sugestii,kiar si pe pv

[email protected]

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut ideea nu este de aruncat dar forta cu, care trebuie sa invarti un compresor este mai mare decat forta cu, care trebuie sa invarti un generator. si oricum ca sa ai un folos de urma "compresorului" trebuie sa folosesti un generator, asa ca mai bin folosesti un generator in locul compresorului si si scapat de mai multe aspecte. ideea ar fi viabila daca ai avea o vulcanizare sau un atelier unde sa ai nevoie de aer.

fara suparare , exista mai multe tipuri de profile ale palelor la o eoliana , la un compresor ai nevoie ed cuplu cat de cat maricel si turatie destul de joasa , lucru care il obti foarte usor cu mai multe pale 5-7 sau chiar si mai multe , la generator ai nevoie de turatie mare , si cuplu mai putin .......poti privi din mai multe puncte problema , iar energia formata din aer comprimat e mult mai usor de imagazinat decat cea electrica ....si cu un randament mai mare.....cauta si pe net , citeste si despre volvoo care intentioneaza sa construiasca acumulatori cu aer comprimat pt vehicole......

Guest adisor2

ideea este ca eu nu vreau sa transform aerul comprimat in energie electrica,il folosesc direct la sursa,am un bazin de vreo 6 m cubi,in care merge mult aer,si zic eu ca il pot umple la minimum 4 atm,acolo este ceva fortaastept pareri si sugestii

Guest adisor2

pai il pot folosi in mai multe scopuri,sunt o gramada de aparate care functioneaza pe aer comprimat,kiar il pot transforma in energie electrica,fiindca acolo e ceva energie

Guest adisor2

da,e mai usor,dar nu e profitabil,cat investesti tot atat scoti,eu am avu o eoliana de 400 w si m-am lamurit,prefer sa am ditamai bazinu la 4-5 atm,ca de acolo sigur iau mai multa forta oricum,eu intrebam doar daca este posibil,realizabil,si kiar daca e avantajos acest proiect,si care ar fi avantajele si dezavantajele va multumesc

Cred ca e buna ideea dar la partea de intretinere o sa fie mult si des de umblat.Ar fi uzura la supape ,la segmenti si mai ales uleiul care trebuie schimbat,vara/iarna,ca daca se ingroasa de la frig cred ca nu se mai roteste veci...mai intervin si etansarile de la compresor la pilon care trebuie sa fie etanse.Parerea mea!

nu este irealizabil doar ca necesita un angrenaj pentru actionarea compresorului asemanator cu pompele americane de apa (de fapt sunt utilizate de foarte multi ani (inca de la sfarsitul anilor 1800)in fermele izolate din sua si australia asemenea pompe.)si daca e sa mergem in timp si banalele mori de vant olandeze(imi cer scuze nu doar olandezii au folosit mori de vant dar ei sunt cei mai cunoscuti ) folosite la macinarea granelor tot angrenaje pe roti dintate si ax cardanic utilizeaza si se utilizeaza de peste 1 mileniu chiar daca sunt realizate din lemnPractic la tine elicea eolienei va actiona un grup multiplicator de turatie bazat pe un sistem de transmisie pana la baza pilonului (poate fi realizat pe curea si fulii(dar e cea mai putin fiabila solutie) pe lant +roti dintate sau ax cardanic(as alege solutia cu ax cardanuc+roti dintate oblice pentru fiabilitate marita si zgomot mai mic)) dar e neeconomic sa realizezi eoliana doar pentru aer comprimat cand poate sa realizeze toate 3 functiile secvential.(compresor,generator electric,pompa de apa)in felul acesta obtinand un sistem versatil.Dar asa cum spunea si un alt coleg datorita faptului ca ai mai multe piese in miscare si mentenanta e mai complexa Iar ca,compresor poti utiliza orice compresor, chiar si unul recuperat de pe camioane dat fiind ca poti obtine, presiuni de pana sau peste 10 bari.Doar adaptarile mecanice la angrenaj vor fi mai comlicate putin in privinta izolarii termice dat fiind ca este la baza pilonului se poate realiza o incapere pentru el izolata termic cuplazul mecanic e indicat sa fie relizat totusi prin intermediul unui ambreiaj pentru a-l putea cupla si decupla dupa necesitati nefiind indicat sa mearga in permanenta compresorul daca se atinge presiunea prestabilita in rezervoare