Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare iluminat apartament

Guest TheAngel

Recommended Posts

Guest TheAngel

Salut.

Ma gandesc sa adaug unui intrerupator de iluminat din apartament urmatorul circuit: http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=513

Nu stiu daca o sa incapa toata jucaria in intrerupator, dar pana acolo am alta problema.

Acel circuit trebuie alimentat la 9-12VAC 50 HZ, sau 12Vcc; max. 0,1A

As vrea ca acel 9-12VAC sa-l iau din reteaua de iluminat.

E posibil ? (tinand cont ca in intrerupator imi ajunge doar faza, nu si nulul)

Daca e posibil ... cum ?

Mersi.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• __farad__

2

• sosoi

1

• Stefan

1

Top Posters In This Topic

Sigur nu incape in doza intrerupatorului.Ca sa il alimentezi poti monta un transformator in doza de legaturi asociata intrerupatorului pe care vrei sa il inlocuiesti cu acest kit si sa mai aduci doua fire mai subtiri pe tubul celor deja existente in intrerupator.Traful nu va fi foarte mare la curentul cerut de montaj.Doar sa ai grija sa nu fie foarte inghesuit are nevoie de racire(eventual gauri in capacul dozei)Alta varianta daca tabloul nu este departe de aceasta doza este sa montezi in tablou traful si sa-i aduci alimentarea pana la kit(pe tuburi prin doze)

Guest TheAngel

O alta solutie as fi avut de a lasa doar senzorul Ir in intrerupator, si sa gasesc un alt loc pentru circuit.In cazul asta imi fac probleme pentru lungimea firelor de la senzorul ir pana la circuit. Ma gandesc ca e posibil sa am pana la 10m de conductor.Nu stiu exact acel senzor ir ce genereaza atunci cand primeste semnal.

The Angel iti mai ofer o solutie.Daca nu ma insel in Bucuresti exista firma Artelectro care sunt distribuitori Vimar si Siemens.Cei de la Vimar comercializeaza mai multe tipuri de astfel de senzori montabili direct in vandoze cu alimentare 220V si posibilitate de comanda de pana la 14 canale.Poti da un ochi la ei prin cataloage sa vezi cam ce au ca site-ul lor e cam varza.Nu stiu la preturi cum va fi

Proiect asemanator am facut si eu cu posibilitatea de a face si dimming. Montajul a fost bagat intr-un tavan fals prin gaura spotului din mijloc (pt.ca acolo a picat si firele de la vechea lustra).Schema e cu un PIC16f628 alimentat direct din retea (220v) si pe partea de comanda am folosit 3 triace pentru iluminarea a 3 zone diferiteDin lipsa de timp :cry: nu am finalizat programul si momentan se afla intr-o faza provizorie (functioneaza in 2 trepte de lumina)