Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SANYO

Nita Mihai Cristian

Recommended Posts

Va salut. La un tv SANYO care nu functioneaza:

Toate tensiunile la iesirea sursei sunt mici.

Pe bara de 130V am 58V, pe bara de 180V am 80V iar restul tensiunilor cam la jumatate. Am decuplat toti consumatorii de pe sursa,am pus un bec de 60W pe bara de 130V dar totul este la fel.

Am verificat condensatorii 513-517 sunt buni

Nu am gasit decat C 562 de pe bara de180V defect ( in loc de 22uF avea 1,5uF )

Tranzistoru-l T513 se-ncalzeste putin iar cand masor U pe colector traf-ul incepe sa tiue numai stiu ce sa-i fac.

Eu ma gandesc ca ar putea fi trafu-l.

http://img18.imageshack.us/img18/3391/27606165.jpg

In speranta ca am prezentat bine defectul si ca este cineva binevoitor in a-mi da niste sfaturi mii de multumiri.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Nita Mihai Cristian

3

• NICA

1

• dan-a2

1

• Mihai85

1

Top Posters In This Topic

problema o aveti in partea primara a sursei.pentru inceput masurati tensiunea pe C507 care trebuie sa fie 290-300v.daca nu este aveti condensatorul uscat.condensatorii se verifica cel mai bine cu esr-ul care va indica daca au sau nu rezistenta echivalenta serie,care este mai importanta decat o eventuala mica scadere de capacitate.atentie la c561 si diodele zenner.succes.

trebuie verificata la sange sursa.verificati cele 2 rez de 120k inseriate ,zenerele,optocuplorul,tranzistorul care comanda optocuplorul si zenerul din emitor,diodele din secundar..etc.nu se masoara u pe colector nici la sursa nici in linii :speriat .

Va salut din nou. Cu adanc regret tin sa va anunt ca na-m reusit nimic cu sursa.Mai aveam un pic montam toate piesele pe partea cablata.Am inlocuit absolut toti condensatorii cu unii noi.Am verificat si inlocuit tranzistorii si diodele am schimbat optocuplorul,am verificat toate rezistentele scoase din montaj.Am refacut toate lipiturile si NIMIC aceasi tensiune de 58V.Ba chiar am jonglat cu alte valori de condensatori in primarul sursei la fel.Tin sa mentionez ca tensiunea se regleaza in limitele 50/60V pe bara de 130V cu si fara consumator.Na mai ramas nimic de verificat in afara chopperului.

Se pare ca problema este la circuitul de comanda al otpcuplorului.Asa cum spune si mihaitza1985 verificati cu atentie circuitul de comanda al optocuplorului din secundar (Q553,D561,etc.).Succes! PS:Verificati totusi si consumatorii din secundar.