Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Sal am mai posta aceasta intrebare si pe alt forum dar fara rost.Am un amplificator Sony 2x80 8-16 ohmi.Care l-am dus la un chef unde l-am incercat pe niste boxe home made de 200 watii bucata.Am dat amplifu la maxim si l-am tinut cateva minute dupa care boxele s-au ars.Is f curios sa vad ce raspunsuri imi dati???

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest ipacretzu'

Daca ai mai folosit amplificatorul pe alte boxe si nu s-a mai intamplat asa ceva inseamna ca ar mai fi vreo doua cauze:un semnal dreptungiular pe intrare(sau semnal mare pe intrare care ar fi dus finalii in saturatie) dar nu cred ca e nici asta cauza daca zici ca nu erau distorsiuni sau cel mai probabil:daca tot zici ca boxele erau home-made poate ca aveau 200W numai pe etichetele difuzoarelor; grija mare la chestiile astea; deviza mea:"Ceea ce vezi nu este ceea ce primesti." (mai ales la femei) :lol:

Link to comment

Si eu stiu ca majoritatea firmelor care produc difuzoare din scroi pe spate puterea muzicala(nu ma refer la firme precum visaton sau eminence) , asa ca iei si tu de buna jumate din ce scrie acolo , spune mai multe ce dif-uri erau, cate,care dintre ele s-au ars, ce filtre ai folosit , impedante chestii ...poate te lamureste cineva care e in tema cu toate astea.

Link to comment

Fratilor acuma nu ma luati de prost si normal ca pe difuri scria 400 watii da scoteau 200 curati.Stiu asta sigur deoarece au fost testate pe un mixer profesional care le-au dus la 200 watii fara distorsiuni sau baraituri.

cred ca tziai raspuns singur :wink:
Link to comment

din pacate cind incepi tu sa auzi distorsiunile e tirziu... :roll: ....de obicei difurile merg la x 1,5 , chiar 2 unele, din puterea maxima in cazul tau 150w sau chiar 200 pe un dif cu conditia unui semnal curat adica distorsiuni 0.0x si cu o banda de frecventze care sa o duca diful.una este sa bagi semnal printrun mixer profi si alta e sa bagi semnal direct in amplif dintro sursa oarecare .....de curiozitate punel pe un osciloscop sa vezi cum scoate aia 200 de w ampliful....in plus de astea nu ai zis ce filtre ai folosit...etc

Link to comment

Data vitoare citeste tot postul pls.Amplifu i de 2x80 pe 8-16 ohmi si tocamai de aia eram nelamurit dc s-au ars boxele care erau de 200 watii.Si nu ma luati la misto ca stiu si eu cum suna 200 watii si in mod sigur scoteau atata ca erau si masurate .

Link to comment

data viitoare punel pe osciloscop please...si vezi aia 80 de watzi cum arata...pun pariu ca sinusoida e aproape semnal dreptunghiular...si cine stie ce porcarii de dc si altele ai reusit s amai bagi pe difurile alea amarite...daca un hi-end poate s abage 200 de w intro boxa aia nu insemna ca si un amplif "mai normal" poate :wink: eu itzi garantez ca virgula cu 30 de watzi itzi ard boxe de 100w de firma :lol:

Link to comment
  • 1 month later...
Guest Shock_4u

Amplifu i de 2x80 pe 8-16 ohmi si tocamai de aia eram nelamurit dc s-au ars boxele care erau de 200 watii.Si nu ma luati la misto ca stiu si eu cum suna 200 watii si in mod sigur scoteau atata ca erau si masurate .

Ce impedanta aveau boxele? 200W sa stii ca "suna" in functie de sensibilitatea incintelor.Iar boxele nu "scot" 200W ci eventual consuma 200W(adica transforma vreo 6W in lucru mecanic si 194W in caldura :( )Oricum, parerea mea este de asemenea ca ai avut distorsiuni isesizabile ptr ureche, dar care au dus la supraincalzirea bobinelor difuzoarelor...Daca am stii exact ce difuzoare ai utilizat ar fi mult mai usor...
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines