Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem 2.1 cu tda 2030 (defect - nu gasesc cauza)

srdjan

Recommended Posts

mi-a adus un coleg la scoala un sistem 2.1 subsonic care foloseste 3 x tda2030. mai demult am mai reparat odata sistemul asta (puscase tda 2030 care se ocupa de subwoofer). al cui e sistemul mi l-a adus sa-l repar ca zicea ca nu mai merge subwoofer-ul. nu mi-a adus si satelitii. cand l-am bagat eu in priza subwooferul a inceput sa baraie tare (foarte putin isi schimba tonul de la potentiometrele de volum, bass sau treble). preventiv am schimbat tda-ul de la subwoofer dar face la fel. are careva idee ce poate fi? nu prea m-am ocupat de scule audio/video deci stau slab cu experienta

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• srdjan

6

• adicontakt

2

• tavipop

1

• remus68

1

Top Posters In This Topic

aha...ai dreptate... m-am uitat la conzi sa nu fie umflati si nu erau dar acu ca m-am uitat mai bine din unul din ei a curs ceva... initial crezusem ca e siliconul ala de fixare. daca mai intampin probleme dupa ce-l schimb am sa revin. multumesc pt indicatie

• 4 weeks later...

avand in vedere ca reincep scoala si ca il duc inapoi la proprietar m-am pus sa finalizez service-ul. din pacate inca are probleme:are 2 rca-uri de intrare, 2 rca-uri de iesire pt sateliti, conexiune pe pcb pt diful de bass si 3 pot-uri (volume, bass si treble)era defect un tda de la unul din sateliti (nu avea semnal pe iesire) si tda-ul de la bass era schimbat pt ca se vede afumatura si parte din traseu sarit in jurul respectivului.am schimbat tda-ul defect pt satelit si i-am facut proba... mergeau satelitii dar nu mergea wooferul. am schimbat tda-ul de la woofer cu unul nou si tot nu merge...ulterior am dat balance left ulterior right in winamp si satelitii merg ca si cand ar fi pe centru balance-ul... wooferul se aude ff incet... practic aproape la fel de incet ca zgomotul cand dau volumul la maxim. stiu ca piesa nu merita reparata ci mai bine o legi la un alt amplif... dar nu prea am confort termic in atelier zilele astea...ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi si/sau sugestii pt ca nu pricep ce se intampla acolo? mii de multumiri

Mai intii verifica tensiunile pe pinii de alimentare de la TDA si sa nu ai componenta continua pe iesire. La finalul de subwoofer, ii decuplezi intrarea din montaj (e suficient sa scoti condensatorul serie pe intrare) si ii aplici semnal (printr-un condensator) de la o alta sursa audio (CD, radio, iesire comp, etc). Daca toate tensiunile sint bune si tot nu merge - inlocuieste-l. Daca asa va functiona, cauta defectul in etajele de intrare.

am incercat ce mi-ai zis... tda-ul de la woofer isi face treaba daca inversez o intrare merge bine wooferul si unul din sateliti... daca inversez cealalta intrare (+ cu -) merge bine wooferul si celalalt satelit. daca pun bine ambele intrari merg satelitii si nu merge wooferul. as fi curios ce are dar n-am nervi sa ma mai chinui cu el pt ca trebuie sa-l desfac tot si sa-l curat de clei + ca e naspa cablajul ca se cam exfoliaza. am verificat si potentiometrii si si aia merg. eu suspectez un circuit integrat ce e pe cablaj... ceva cu 8 pini. dar nu reusesc sa vad ce e pe el...cred ca a fost slefuit

Guest ostilu84

Într-un sistem audio similar, tot cu 3 tda 2030 am avut un integrat care era echivalent cu NE5532P. Îmi aduc aminte totu?i c? am g?sit ars aproape tot în acel sistem. TDA, circuitul integrat, inclusiv transformatorul. Piesele au fost ieftine, altfel nu îl mai reparam. Eu am ales sa schimb ?i to?i electroliticii din sistem. Am g?sit subwooferul cu vreo 3,2 ohmi în loc de 4, merge ?i acum, dar toate tda sunt pe acela?i radiator, care este subdimensionat, iar la func?ionare îndelungat? tda se încing destul de r?u. Spor la reparat!

Cind inversezi o intrare o pui la masa de aia nu merge un satelitE un circuit de insumare + filtru trece jos pt. subwoofer (inainte de finalul aluia), acolo ceva e putred

cine imi explica babeste cum functioneaza circuitul de insumare... please... se pare ca stiu mai putine decat credeam. si op-ampul respectiv de ce este necesar?. e destul de greu de urmarit schema cablajului si e cam mult de lucru sa o ridic pe hartie iar pt mine e prima depanare audio.

cred ca o sa-l intreb daca nu e de vanzare povestea pe proprietar si daca cere un pret decent le iau si sa fac eu amplifurile de la 0 sa castig putina experienta si in domeniul acesta.

eu cred ca nu e o insulta sa-i ofer vreo 50 de lei. (a lui e din 2006)

are careva idee ce putere totala are troscoleta http://www.evomag.ro/GAMING-Accesorii-console-Accesorii-Jocuri/Subsonic-Accesorii-Next-Gen-2.1-Black.html?

va rog nu considerati reclama link-ul. e totalmente antireclama

cine imi explica babeste cum functioneaza circuitul de insumare... please... se pare ca stiu mai putine decat credeam. si op-ampul respectiv de ce este necesar.

http://www.wisc-online.com/objects/inde ... ID=SSE3403Circuitul de sumare cu amplificator operational insumeaza semnalele din toate canalele, care dupa sumator este trecut printr'un filtru trece jos. Astfel tot basul din celelalte canale se duce la subwoofer. Acel sumator este de fapt baza oricarui mixer - doar ca la un mixer ai potentiometri care modifica volumul individual al canalelor care se insumeaza in master.