Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pickup Unitra Fonica GS 424 Adam - probleme


centeulacent
 Share

Recommended Posts

Pentru inceput nu stiu daca am postat bine aici, iar daca am gresit rog frumos un moderator sa imi mute subiectul acolo unde ii este locul.

Asadar detin, de curand, un pickup Unitra si am intampinat o problema. Il bag in priza il pornesc frumos cand mut bratul imi indica viteza pe care este setat insa nu mi se invarte platanul. Am luat frumos surubelnita am dat platanul de o parte si am desfacut un capac de plastic ce proteja sistemul mecanic al platanului. Deoarece pickupul este automatic el are un buton stop care actioneaza o tija ce blocheaza o alta tija ce face trecerea rotitei mici din mersul liber catre invartirea rotitei mari care actioneaza bratul si il muta de pe disc. Problema este ca cea de a doua tija este blocata mereu pe stop, iar eu cand pornesc pickupul are tendinta sa se invarta platanul umpic pana se opreste in aceasta tija.

Am postat mai jos si doua poze.

 

 

 

http://tinypic.com/view.php?pic=w8vs04&s=6

http://tinypic.com/view.php?pic=2hq6k2g&s=6

 

 

Astept pareri eu habar nu am ce sa ii fac am incercat sa misc cu mana incet acea tija si degeaba ca tot calca rotita mica pe cea mare cand se loveste de STOP.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am reusit sa rezolv problema. Nu lipsea nicio tija, ci cele doua tije din cauza transportului (platanul fiind greu) s-au apropiat prea mult una de alta.Multumesc frumos pentru ajutor "krypton"Acuma cand il pornesc am o alta problema nu imi porneste platanul decat daca ii dau eu un impuls cu mana. Acest defect se datoreaza benzii magnetice de sub platan care este actionata de 3 bobine cu inductie magnetica. Cum as putea sa magnetizez cel mai eficient aceasta banda magnetica incat sa nu mai imi faca probleme? Mentionez ca viteza este mult scazuta fata de normal... :jytuiyu :)

Link to comment
Share on other sites

Salut, Puneti o poza cu aparatul intreg . scaderea turatiei este un defect caracteristic acestor tipuri de aparate , scade in asa fel incat viteza de ''45'' este aproape buna pe ''33'' dar un pic mai mare . Daca postati poza, posibil sa gasesc o schema. Nu am acest aparat, dar verificati condensatorii elctrolitici din sistemul de comanda al motorului . ( posibil sa fie cate 3 buc la fel ).

Link to comment
Share on other sites

Am reusit sa rezolv problema. Nu lipsea nicio tija, ci cele doua tije din cauza transportului (platanul fiind greu) s-au apropiat prea mult una de alta...Acuma cand il pornesc am o alta problema nu imi porneste platanul decat daca ii dau eu un impuls cu mana. Acest defect se datoreaza benzii magnetice de sub platan care este actionata de 3 bobine cu inductie magnetica. Cum as putea sa magnetizez cel mai eficient aceasta banda magnetica incat sa nu mai imi faca probleme? Mentionez ca viteza este mult scazuta fata de normal...

Nu ai rezolvat; problema a fost si inca este aceeasi: are cuplu redus la motor.La inceput nu a fost "problema" de tija, ci aceasta doar era pozitionata in pozitia corespunzatoare declansarii autostopului, respectiv in care axul platanului angreneaza mecanismul de autostop (cu roti dintate), ceea ce intradevar se poate intampla si de la transport. Cauza in sine era cuplul redus, avand cuplu redus nu putea actiona acest mecanism si se oprea."Rotorul" motorului (adica platanul) il poti verifica pe alt aparat.Acesta foloseste un magnet plastic multipolar liniar (acolo este practic un motor liniar), nu prea ai sanse sa-l "re-magnetizezi" dar ai sanse sa-l "rezolvi" iremediabil.Daca acesta este ok, atunci fie este o problema mecanica (frecare mare in lagarul axului, vaselina uscata) fie o problema in partea electronica (au mai fost cazuri, de obicei condensatori sau UL1403P).
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Imi cer scuze pentru absenta in cadrul acestui topic insa nu mai avut timp nici macar sa lecturez forumul. As dori sa va rog, daca se poate, daca aveti un deck Unitra Adam ca al meu, sa va trimit, pe cheltuiala mea, platanul sa ii faceti o proba pe aparatul dvs. ca sa stiu daca la el este problema sau nu...Mentionez ca in Drobeta Turnu Severin (oraselul de provincie) nu am gasit la nimeni un pickup direct drive pe care sa pot proba platanul.... :cry: Va multumesc anticipat. :da

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
  • 1 year later...

Am schema, intrebarea e ce poate cauza instabilitatea rotatiei?

In aparenta e ok, canta la turatie normala, dar e imposibil sa prinzi liniutele in pozitie de stationare 100%, cum ar trebui.

Sau am eu pretentii prea mari? Ar ajuta oare stabilizarea alimentarii generale?

Am gasit si un caiet de service, dar e in poloneza si nu e destul de clar pt. un OCR decent.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines