feri.visky Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Ca sa am o "imagine " auditiva si sa fac diferenta intre sunetul unui amplificator SE am conceput schema de mai jos pe care o voi realiza in limita timpului disponibil (si poate cu ajutorul lui blue...).Cu ajutorul unui comutator de 3x3 pozitii si a unui intrerupator practic pot simula cele trei cazuri si sa trag concluzie asupra impresiei... artistice! Link to comment
danzup Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Ca sa am o "imagine " auditiva si sa fac diferenta intre sunetul unui amplificator SE am conceput schema de mai jos pe care o voi realiza in limita timpului disponibil (si poate cu ajutorul lui blue...).Cu ajutorul unui comutator de 3x3 pozitii si a unui intrerupator practic pot simula cele trei cazuri si sa trag concluzie asupra impresiei... artistice!Perfect feri , dar o sa trebuiasca sa ne dai toate amanuntele !E un test foarte interesant . Link to comment
blue Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Nu stiu daca mai este nevoie de amanunte, d-l Visky a optimizat teoretic cele trei situatii pt aceiasi lampa si este veridica micsorarea Ra cu 25% in cazul triodei dar priza pt UL cred ca ar trebui sa fie la 43% (recomandat) , in acest caz dispare K1 ! Corecta m-i se pare pozitionarea G3 in situatia pentoda si UL , vs trioda... Link to comment
Guest Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 ...dar priza pt UL cred ca ar trebui sa fie la 43% (recomandat) ...Priza UL(optima) se poate situa la diferite procente din infasurarea primara-functie de tubul final folost.In situatia domnului feri.visky sar putea spune ca este universal valabila(25%) desigur efectul UL poate fi mai mic sau mai mare functie de finala folosita. Link to comment
blue Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Greu de spus daca exista un efect UL, pina la urma o proba de auditie in timp real (comutare pentoda , UL ,trioda) propusa de Feri este totusi solutia. Gradul de reactie negativa introdusa de procentajul de spire din primar este o himera , cine se incumeta sa testeze un transformator cu prize multiple primar /secundar ? Presupunind ca cineva are inconstienta sa testeze fenomenul, totusi i-l felicit, are energia necesara pt un drum lung...trebuie sa rezolve o sumedenie de necunoscute si sa le asambleze ulterior solutiei ideale Link to comment
feri.visky Posted December 12, 2009 Author Share Posted December 12, 2009 Voi folosi transformatorul postat si la topicul cu GU-50 si voi comuta ultimele doua prize... (astept oferta pentru trafo si un GU50).Apoi mai am de gand sa verific si efectul diodelor de liniarizare si de blocare folosite in g2 si + ca in motajele STC (super trioda...). Link to comment
Recommended Posts