Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

grundig cuc3400

BUGHIU

Recommended Posts

Ciudatenia care vreau sa o arat este urmatoarea:acest tv are in sursa un integrat TDA3640 destul de scump{140lei}si din start nici nu am mai continuat cu verificarea sursei din acest motiv.Dar totusi zic hai ca vad ce are asa in mare ca oricum clientul tot nu o sa -l repare,masor pe pinul2 al integratului ohmetric fata de masa daca nu este scurt, si bineinteles ca imi arata doar vreo 8ohmi.Clar zic eu:integrat defect,dar din curiozitate pun condensatorul de pe filtrajul tensiunii de start si pe ohmetru si ...surpriza,condi in scurt{8ohm},atunci il pun si pe capacimetru si surpriza si mai mare :150uf frumosi afisati pe ecranul capacimetrului.Iau alt capacimetru si la fel:150uf frumos afisati.Deci cred ca o sa renunt la capacimetre de acum incolo si o sa folosesc doar ohmetrul si pt condensatoare sau nu mai pierd timpul cu masuratori ci le schimb din start cu altele :sparge:

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BUGHIU

3

• JAD

1

• dan-a2

1

• Th3_uN1Qu3

1

draga dana2 ,nu era integratul de vina ci nenorocitul de condensator era in scurt si m-a facut sa cred ca integratul este de vina.Tv-ul l-am facut si l-a si luat clientul.Multumesc oricum pt raspuns

Si eu am pe stoc TDA3640 nou de acum 10 ani cand asemenea tv erau mai dese. Asa ca daca are cineva nevoie. Si triplor vertical nou, original, pentru asemenea Grundiguri. Probleme tipice sunt condensatorul de 2.2uF/450V din primar care se usuca frecvent si din cauza lui cade BUT11A din sursa (merge perfect BUT11A (nu BUT11AF sau BUT11AX)) si triplorul. Am vandut 2 asemenea televizoare acum fix 8 ani la care am schimbat cele de mai sus si cred ca mai merg si azi. Super scule, aveau 12-13 ani si tuburile ca noi. Varianta era CUC3510 cu tuburi FST de 25" (A59...).

Deci cred ca o sa renunt la capacimetre de acum incolo si o sa folosesc doar ohmetrul si pt condensatoare sau nu mai pierd timpul cu masuratori ci le schimb din start cu altele :sparge:

Un capacimetru normal nu poate sa isi dea seama daca condul este in scurt partial. Ai nevoie de un ESR-metru, parca se gaseau si niste scheme pentru asa ceva.
  • 2 weeks later...

Nu dispera! Nu e defect circuitul...

nu era integratul de vina ci nenorocitul de condensator ...

Inseamna ca ramine cum s-a stabilit : nu era nenorocitul de integrat ! :rade: