Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED-uri Japoneze


bogdan_

Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Da, tocmai asta este si idea. Vreau relativ multa lumina de la un singur LED si cu un consum mic.Chiar si un consum dublu nu era o problema. Eu intrebam in sensul de cat de veritabile sunt datele de pe site, desi nu mai are prea mare importanta acum pentru ca am comandat deja 10 bucati sa testez.

Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sa experimentezi,ia d-astea(www.led1.de/shop/product_info.php?pName ... -c-191_257) pe care le alimentezi la 3,2V/350mA printr-o sursa de curent constant,radiator tapan(leduri adevarate ,testate de io),sau poti sa folosesti: www.led1.de/shop/product_info.php?pName ... -c-227,tot cu sursa de curent si radiator;pentru a beneficia de free shipping tre sa ei de min. 10euro(~43ron) ;am luat de la ei de 20e si am primit produsele in 3 zile!

Sa auzim de bine,pt sch de surse intreba-ma

Link to comment
Share on other sites

tyc,Nu voriam sa merg pe led-uri de putere asa de mare. Vreau sa fac doar o iluminare foarte discreta. Tocmai de asta led-urile pe care le-am ales sunt micute totusi. Nu vreau sa intrun in probleme de management termic. Un led mic il racesc usor doar cu un cablaj. Practic vor fi zone unde iluminatul este asigurat de iluminat de la strada si atunci scopul led-urilor este doar de a evidentia cate ceva si zone unde este total bezna si unde un asemenea led face foarte multe.

Link to comment
Share on other sites

Salut. Un bec economic de 5W e deja prea mult. In ceea ce priveste managementul termic, am zis, e doar 1 led per lampa, deci sa disip vreo 0.2W nu o sa fie problema. Lampa o sa fie foarte mica si din aluminiu, chiar nu imi pun problema de incalzire. Sursa de curent o sa fie compensata termic. Cat despre led-urile respective, ei bine fac mult mai multa lumina decat un led asemanator cu 4 chip-uri care ar trebui sa aiba 10 lumeni, deci cei 25 de lumeni par reali. Sper sa fie si durata de viata pe masura asteptarilor. In cateva zile o sa revin cu poze si detalii despre primul prototip. Probabil in weekend.

Link to comment
Share on other sites

Am folosit 8 leduri de 16 lm pt un stop auto si lumineaza cat un bec cu filament de 21W,ledurile nu au radiatoare...http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... szukaj%3D+

Daca vrei sa faci racirea prin PCB,foloseste MCPCB(PCB cu suport metalic) sau PCB pentru IF(de acela subtire,cu suport FR4),PCB la care atasezi un radiator mic(o tablita de tabla de 2,5mm

din Al).MCPCB am vazut la turci ,150$mp,minim 1mp :nebunrau: ,este si pe Farnell(cod 4147984)pe la 14euro/1,5 dmp

La ledurile de putere(altele decat alea din Taiwan,China,samd)au fise tehnice cu masuratori ,in care sant precizate conditiile in care se efectueaza masuratorile,se alimenteaza prin surse de curent constant,in comutatie cu factor de umplere diferit de 1,se folosesc de timpi 'morti' pt racirea ledului si de efectul de 'memorie' a retinei.De aia sursele de cc pt leduri sant scumpe(+ ca in RO se cunosc f. putine si tara e plina de 'oportunisti').

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

LED-ul respectiv e foarte ok eu am inlocuit led-ul de 5mm dintr-o lampa solara cu un LED de genul ala si lumineaza mai tare ( nu la cat stie el din cauza lampii) insa lumina tine cu 2-3 ore mai mult decat alta lampa identica echipata cu LED-ul de 5mm clasic. Alea 2-3 ore lumineaza mai slab led-ul nu ca la inceput dar in orice caz ramane aprins sa vezi pe unde mergi in gradina.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines