Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numaratoare electronica (pt nr de km.. masina)


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

RealAlex, un lucru important este senzorul de viteza care sa asigure cel putin 2000 impulsuri pe Km. Ar fi variantele:

- de a monta, pe o planetara, un magnetel care trece prin fata unei bobine care, la randul ei, face parte dintr-un montaj.

- senzor de viteza montat pe bordul clasic. Eu am folosit aceasta posibilitate si am descris, aici pe forum.

- senzor de viteza montat pe cutia de viteze, chiar in locul cablului de kilometraj (care se elimina complet). Urmand acest link se vede poza unui asemenea senzor.

http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... highlight=

 

Cred ca varianta a treia este aplicata si la Solenza si Logan (care nu au cablu de kilometraj).

Deci se merge catre bord doar cu firul de semnal care vine de la senzor. Acolo, in locul vitezometrului (care se inlatura) se pune/adapteaza (mecanic si electronic) mecanism de turometru (!) si, desigur, un sistem cu controller si LCD care va arata nr. de kilometri, total si partial, cu posibilitate de resetare a celui partial.

 

Dar, daca se rezolva treaba asta referitoare la nr de kilometri, mai este foarte putin pana la a realiza un computer de bord "minimal", anume mai este doar rezolvarea "senzorului de fuel consumat".

Domnul Karl Krabe (traitor in orasul Cork, Irlanda - autorul proiectului respectiv, indicat in site-ul precizat de catre pcristi) se ocupa acolo si de consum de combustibil (total, mediu, instantaneu), dupa cum spune si titlul proiectului lui: "PIC Fuel Consumption Monitor". Daca te intereseaza si asemenea aspecte (rezolvate altfel decat utilizand debitmetru, cum a facut Grabe) atunci, pentru masini pe injectie, poti sa te uiti aici: http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... &start=120

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines