Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Merita piesele recuperate?


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Anumite piese recuperate merita toata lauda. Eu am strans de-a lungul timpului o cutie intreaga de rezistori cu carbon, toleranta 1%, alta cutie cu tranzistori de mica putere BC107A / BC177, Motorola 2N2222 (de pe placi de comanda la calculatoarele industriale) si multe altele. Condensatoarele placheta (cele rosii rusesti) sunt iarasi de foarte buna calitate, precum si rezistorii rusesti MLT (de care gasesti prin aparatura de calitate). Altceva ? Condensatorii cu tantal, condensatori ceramici si elemente optoelectronice daca ai acces la placi din dezmembrari cu asa ceva.

 

Dupa cum spune si NeXuS_3, evita toti electroliticii vechi, eu as completa cu: evita toti electroliticii rusesti (indiferent de vechime).

 

Mare grija si pe la rezistorii variabili pentru ca multi sunt murdari sau au banda rezistiva intrerupta si s-ar putea sa "bulesti" mai multe componente scumpe din cauza unui rezistor variabil de 10.000 lei.

Link to comment

prin talciocul din Iasi am mai gasit placi de comanda pt. divese masini-unelte, destul de ieftin (e loc destul de tocmeala :) ) si pot spune ca sunt o sursa minunata de piese de buna calitate. placile sunt americane, italiene sau germane, Tz. sunt 'originali' cu totii, conzi neelectrolitici si rezistentele de foarte buna calitate. desigur ca toate piesele trebuiesc masurate inainte de a fi refolosite...

Link to comment

Ca sa va descurajez sa utilizati condensatorii rusesti, am facut o fotografie la condensatorii pe care i-am scos din Rostov... uitati-va si va minunati! Nici urma de electrolit, doar carton "casant" care se farmiteaza cand il atingi.

 

Posted Image

Link to comment

Pe mine m-ar interesa in principal rez si cond nepolMa tot strofoc sa fac un amp, am deja toate piesele luate de la Vitacom, dar arata destul de "amarate", am piese recuperate dintr-un video-player parca, care arata destul de bine, dar nu stiu cum as putea alege intre cele luate de la Vitacom si cele recup, care sunt mai bune...

Link to comment

Nu stiu cat de bune sunt piesele de la Vitacom in conditiile in care la noi pe piata se gasesc 90% chinezarii de proasta calitate, iar piesele luate de la Vitacom (stiu ca nu e tocmai relevant, dar...) nu arata f bine lucrate.

Link to comment

mosfet - solutie simpla :P : daca piesele scoase din video player iti ajung pt. amplif. poti revinde piesele de la Vitacom ... vreunui prieten care vrea si el o statie :d lasand gluma la o parte, in afara de electrolitici, piesele din player nu prea au cum imbatrani. oricum le vei masura pe toate, chiar si electroliticii mai mici vad ca se pot masura cu noile multimetre de 250 de mii (din bazar)la tranzistori iti faci tabel de echivalente si eventual nu imperechiezi unul Vitacom cu altul videoplayer.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines