Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv thomson

Mesterul

Recommended Posts

Salut prieteni ! Vin din nou cu o problema destul de grava: un televizor THOMSON Model 20MF 11 K, Placa PCB TX 807, Procesor TMP 47 C 1637 N-RA 37, memorie 24C04, Jingle 8842 S1, cadre 9302 H, teletext SAA5281 2P-H. DEFECT: O instabilitate permanenta a programelor (e ca si cand cineva ar tine apasat butonul de PR - si tv-ul numara invers de la programul 52 la 0, av, s-video si iar de la 52.....) sau a volumului (vol +/vol-). I-am scos legaturile de la tach-uri la procesor, i-am scos bateriile la telecomanda, i-am rescris memoria, i-am schimbat filtrajele pe 5 volti, i-am schimbat sursa de 5 volti (din cea originala cu tranzistor si dioda zenner in baza- cu un 7805) i-am schimbat quartzul....... si tot la fel face ! Ce parere aveti ? e procesorul devina ? l-am gasit la 65 ron da' trebuie sa fiu sigur ca-i "atins" . Cine are (cel putin ) o parere e bine venita ! Cu stima va doresc "SPOR LA TREBURI SI LA BANI !"

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mesterul

2

• JAD

1

• fane

1

• djdansmart

1

Top Posters In This Topic

Salut, cum se face comanda tastaturii frontale? Daca e comanda in tensiune pe un singur pin la procesor vezi sa nu fie ceva (C de decuplare, murdarie, punte accidentala sau conector pus aiurea) care sa-ti puna pinul (printr-o rezistenta oarecare) la masa. Daca ajungi la concluzia ca pinul de tastatura este pus intern la masa incearca sa-l cuplezi la 5V printr-o rezistenta de valoare convenabila ca sa nu mai faca nicio comanda si actionezi televizorul doar cu telecomanda.

• 4 months later...

Salut prieteni ! Vin din nou cu o problema destul de grava: un televizor THOMSON Model 20MF 11 K, Placa PCB TX 807, Procesor TMP 47 C 1637 N-RA 37, memorie 24C04, Jingle 8842 S1, cadre 9302 H, teletext SAA5281 2P-H. DEFECT: O instabilitate permanenta a programelor (e ca si cand cineva ar tine apasat butonul de PR - si tv-ul numara invers de la programul 52 la 0, av, s-video si iar de la 52.....) sau a volumului (vol +/vol-). I-am scos legaturile de la tach-uri la procesor, i-am scos bateriile la telecomanda, i-am rescris memoria, i-am schimbat filtrajele pe 5 volti, i-am schimbat sursa de 5 volti (din cea originala cu tranzistor si dioda zenner in baza- cu un 7805) i-am schimbat quartzul....... si tot la fel face ! Ce parere aveti ? e procesorul devina ? l-am gasit la 65 ron da' trebuie sa fiu sigur ca-i "atins" . Cine are (cel putin ) o parere e bine venita ! Cu stima va doresc "SPOR LA TREBURI SI LA BANI !"

Ai rezolvat problema? Am unul cu exact acest defect..acelasi sasiu si acelasi proc..Nu m-am ocupat de el inca pt ca nu am conditiile necesare acasa sa mi-l fac..Vroiam sa stiu daca la dv a fost procesorul defect...

Scuze ca n-am mai dat nici un raspuns ! Erau condensatori devalorizati. unul de 1000 micro in secundarul sursei era "terminat" dar si altii tot din sursa si linii aveau valori neconforme. I-am inlocuit si am rezolvat problema !Bafta si tie !