Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIN CE CONSTRUIM INCINTE??


Guest ALEXANDRU

Recommended Posts

  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cea mai buna rezonanta o ofera lemnul de brad. Viorile si alte instrumente se fac din lemn de brad uscat natural in picioare si debitat radial (ca si cascavalu). Dar tu nu prea ai de unde sa faci rost de asa ceva:)Cele mai multe incinte le-am vazut facute din PAL. Acest material e mai ieftin, e gata calibrat la o grosime stabilita, trebuie doar formatizat si imbinat cu cepuri. Dar la o incinta mai mare ajungi la greutate mult prea mare daca o faci din PAL.Iti recomand sa cauti Placa din Fibre mari de Lemn, acest material este facut din fibre (adica bucati mari de lemn presate) si este destul de usor dar totodata foarte rigid. Il poti gasi pe la depozitele de materiale de constructii...Cred ca Vasile ar putea sa-ti dea mai multe sfaturi in privinta asta.

Link to comment

Cea mai buna rezonanta o ofera lemnul de brad. Viorile si alte instrumente se fac din lemn de brad uscat natural in picioare si debitat radial (ca si cascavalu). Dar tu nu prea ai de unde sa faci rost de asa ceva:)Cred ca Vasile ar putea sa-ti dea mai multe sfaturi in privinta asta.

Lemn de brad ii trimit eu o basculanta :lol: :lol: dar nu din ala pentru viori :? Poti sa faci incintele din aproape orice material, conteaza ce pretentii ai de la produsul finit :lol:
Link to comment

eu mi-am facut un tub de bas din blat, ce se foloseste pt mese de lucru la bucatarii...e un PFL cu o suprafata emailata tratat sa reziste la umezeala si temperaturi mari, iar cealalta parte e nemelaminata.Are grosimea de 55mm :d lucrezi destul de usor cu el dar are o greutate de te rupe...merita incercat ca da rezultate BETON :wink:

Link to comment

Subiectul acesta este tratat si aici http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=18

 

"Cea mai buna rezonanta o ofera lemnul de brad. Viorile si alte instrumente se fac din lemn de brad uscat natural in picioare si debitat radial (ca si cascavalu). "

 

Incintele acustice nu se fac din lemn brut: brad, pin etc.

Vioara nu este o boxa. Cutia unei viori este o cutie de REZONANTA. Adica intra in rezonanta ptr a "amplifica" vibratiile corzilor.

 

La o boxa este exact pe dos. O incinta acustica nu trebuie sa intre in rezonanta.

 

Din cauza aceasta se foloseste PAL. Un material ideal ar fi pluta, dar cine are bani sa-si faca o boxa din asa ceva?

Link to comment
Guest ALEXANDRU

intrebarea mea, in mod special era daca din panel ies bine incintele, nu vibreaza placajul ?!?!?!?!?!caci dupa cum bine stiti :lol: panelul este un sandwisch din stinghii de lemn lipite intre doua placaje tinand cont ca vreau sa fol pt subwoofer ?!?!?!? :roll:

Link to comment

Daca este lipit bine (de fabrica) nu ar trebui sa ai probleme :P problema e daca vrei sa faci o incinta mai "rasarita" adica mai hi-fi atunci nu merge acest material pentru ca in interior mai contine cate un gol care va afecta putin sunetul produs. Totusi eu sunt cel mai prieten cu PAL-ul, e ieftin si merge la orice incinte fara MARI pretentii :lol: (incinte fara pretentii mari) adica pentru tot buzunarul (gol al) Romanului :lol:

Link to comment

ideea este ca PAL-ul este echivalentul cel mai apropiat al MDF-ului pe care il folosesc strainii in toate boxele Do IT Yourself (DIY). diferentza e ca la al lor aschiile sunt mai lungi si mai fine...cred. Faptul ca nici PAL-ul nu este foarte ieftin, este durerea adevarata.Iar faza cu greutatea...nu cred ca am intalnit multe boxe de calitate care sa nu fie si GRELEEEEEE. De ce nu le faceti voi din lemn de traforaj? Va promit eu ca ies usoare :twisted: 8) :twisted:

Link to comment

daca ai facut scoala in vietcong, eu ce sa-ti fac? Poate m-am exprimat si eu aiurea, dar toata lumea stie placile acele care nu depaseau 6mm si pe care copii le taiau ca disperatii pe acasa si pe la scoala. Nu mai stiu ce lemn era, banuiesc ca tei, dar stiu ca era o placa de lemn in interior si altele 2, mai subtiri, la exterior. Ideea e ca, din pacate, acum nu prea se mai gaseshte, ca tare aveam chef sa fac niste chestii misto de tot ( nu boxe, in orice caz)

Link to comment
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines