Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CINEX sasiu PT90


codrin

Recommended Posts

va salut!a mai intalnit, cineva, urmatorul defect,la un sasiu PT90 varianta cam ''subtiata'' in secundarul sursei.nu seamana cu niciuna din variantele pe care le am.MANIFESTARE:tv se afla in stby si la comanda de pornire data din tlc, da sa pleceinsa aproape instantaneu revine in stby.B+ in stby este 115v(cam mica, nu?)am pus sursa pe sarcina falsa , becul mi se aprinde , cam tot pe 115vdar sursa tiuie .am fortat aparitia lui +8V ptr jungla .tiuiala continua.ma gandeam la ceva in BO ptr ca fortind disparea frecv linii.am pus , de proba o sursa UPS001 si tvul functioneaza .se poate trece si in stby, asa ca in concluzie este ceva putred in sursa.am verificat partea de control din secundar: TL431, OPTOcuplorul, rezis smd, etc si nimic.imi scapa ceva . am sa extind verif si asupra primarului (TDA16846).mi-ar prinde bine o idee.apelez la dvs ptr o sugestie avizata. multumesc ptr intelegere.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Buna seara, CP09 este bun? Eu am mai avut un defect ceva asemanator ( tot cu tauituri si tot asa nu debita sursa ). Defect mosfet din sursa. L-am schimbat si apoi sursa a pornit din prima. Nu stiu ce m-a impins sa schimb si mosfetul, dar credeti-ma ca am masurat tot ce am crezut ca ar fi, am schimbat la fel tot ce am suspectat. Mai aveam sa schimb depanatorul ( adica pe mine ). O fi fost el 11AK30, vorba unui coleg de-al meu, citez " 11AK30-ul se face la domiciliul clientului ". Imi amintesc ca si el a luat-o in barna cu un defect ciudat la un 11AK30 la domiciliul clientului, tin minte ca nu avea frecventa linii.Deci, parerea mea, inlocuiti si mosfetul ( el da bine la aparat, dar in realitate nu e bun ). V-am spus, am patit-o si tin minte ca m-a chinuit acel TV vreo doua zile. Poate o fi acelasi defect.Succes.

Link to comment
Share on other sites

am patit-o la telefizoare BEKO, chestia cu cond smd rau, echipat cu TDA16846.este putin cam chinuitor , dar ...am sa incerc.sunt in criza de timp si ma gandeam sa fiu mai expeditiv cu un UPS001.dar gandul staruitor nu-mi da pace......multumesc ptr sugestii.spor la bani!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines