Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Scenaro model 28M21

Guest vallenttin

Recommended Posts

Guest vallenttin

salut!Am un tv Scenaro care functioneaza apromaximativ 5-10 min dupa care dispare imaginea,sonrul ramane si posturile se pot schimba.Tensiunea pe trafo linii ramane de145V dar dispare tensiunea de 200V,cea care alimenteaza BV si tensiunea de filament.Trafo linii este 13525079A si am inteles ca HR 8966 este echivalent,dar nu il gasesc.Eu cred ca traful este defect dar astept cu respect sugestiile voastre.va multumesc anticipat!

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ROBEERT

2

• spyry

1

• quadrall

1

Salut, trebuie masurat incepand cu tensiunea de start, alimentarea oscilatorului linii, iesirea impulsurilor de comanda din oscilatorul linii, comanda pe baza a etajului prefinal linii, tensiunea pe colector a acestuia ( in cazul cand etajul final linii este echipat cu BU2508DF, nu cu BU808DF si acest etaj prefinal linii exista ), apoi iesirea impulsurilor din trafo driver si aplicarea acestora pe baza finalului linii, apoi tensiunea de pe colectorul finalului linii ( aceasta tensiune se masoara cu aparatul de masura doar daca etajul final este deconectat din circuit. Nu se masoara cu el in circuit deoarece poti distruge instrumentul de masura datorita tensiunilor de autoinductie care apar in infasurarea primara a trafului linii ).Succes.

Guest vallenttin

nu am osciloscop,dar am masurat in timpul functionarii tensiunea in baza tranzistorului draivar este de 0.07V si baza tranzistorului final -0.36V Uc=143V . Dupa ce dispare imaginea dispar si tensiunile din baze dar in colector ramane 143V.Am verificat traseul de la procesor la T draivar,am inlocuit si. condensatorul din baza T draivar

nu am osciloscop,dar am masurat in timpul functionarii tensiunea in baza tranzistorului draivar este de 0.07V si baza tranzistorului final -0.36V Uc=143V . Dupa ce dispare imaginea dispar si tensiunile din baze dar in colector ramane 143V.Am verificat traseul de la procesor la T draivar,am inlocuit si. condensatorul din baza T draivar

Posibil, ori ai vreo defectiune in oscilator linii, ori intervine vreo protectie datorita vreunui consum marit pe final linii si blocheaza oscilatorul de linii. Este cam dificil sa depistezi.