manely Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Salut! Am un radio care nu prinde decat un singur post pe FM. Am schimbat condensatorul variabil care cauta posturile dar de geaba. Eu ma gandesc ca este circuitul integrat(TA7613). Voi ce parere aveti? ([email protected]) Multumesc! Link to comment
harman37arun Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 tot ce e posibil sa ai ori un condensator cu probleme sau un contac imperfect(lipitura proasta) circuitul integrat sigur nu e defect. Link to comment
manely Posted October 31, 2009 Author Share Posted October 31, 2009 Nu stiu sa verific condensatoarele . Imi poti explica te rog cum se verifica si cu ce fel de aparat de masura? Multumesc! Link to comment
Nonny149 Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Cu ce aparat masori? Daca e digital si are posibilitatea sa masoare capacitati, masori cu el comutat pe scala respectiva.Daca e analogic il comuti pe rezistente si masori condensatorii dezlipiti din montaj.Aparatul va indica in felul urmator:la conectatrea testerelor se duce acul la capat de scala si apoi revine incet pana la zero si inversand polaritatea va indica la fel. Link to comment
manely Posted October 31, 2009 Author Share Posted October 31, 2009 Am analog si am incercat, am observat ca masoara doar elctrolitici, condensatori din acelea mici galbene cum se masoara? Astept raspuns. Multumesc! Link to comment
harman37arun Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 ai nevoie de un capacimetru pt valori mici ale condensatoarelor.dar inainte de asta eu zic sai pui o antena mai buna sau un fir de cupru mai lung sa vezi ca poate nu ai circuitele acordate,daca ai schimbat cond variabil e nevie sa reacordezi si circuitele.Daca ai condensatori semireglabili e bine sa-i schimbi. Link to comment
manely Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Nu ma descurc cu acest radio. . Nu pot masura acei condensatori mici galbene fiindca nu stiu ce capacitati trebuie sa aiba. Poate ma ajutati si pe mine :cry: . Multumesc! Link to comment
Recommended Posts