Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv sasiu 11ak19pro

Recommended Posts

Nu vrea sa recep?ioneze decât un canal din banda I indiferent dac? se comuta pe alt program . Nu am idee cum functioneaza comutarea benzilor la selectoarele care sunt controlate prin magistrala de date (sda,scl)Va rog da?i-mi un sfat cum as putea verifica comutarea benzilor pentru a depista dac? defectul este din selector sau din procesorselectorul are codul CTT 5045E

• Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu vrea sa recep?ioneze decât un canal din banda I indiferent dac? se comuta pe alt program . Nu am idee cum functioneaza comutarea benzilor la selectoarele care sunt controlate prin magistrala de date (sda,scl)Va rog da?i-mi un sfat cum as putea verifica comutarea benzilor pentru a depista dac? defectul este din selector sau din procesorselectorul are codul CTT 5045E

posting.php?mode=reply&f=17&t=48647# Dar in banda 3 si uif merg toate programele tv? Si nu inteleg ce-i cu comutarea pe alt program,ce vrea sa insemne?

posting.php?mode=reply&f=17&t=48647# Dar in banda 3 si uif merg toate programele tv? Si nu inteleg ce-i cu comutarea pe alt program,ce vrea sa insemne?
canalele se numesc acelea care le receptionezi intruna din benzi si programele sunt cifrele care apar pe ecran atunci cand apesi pe telecomada in dreptul taste(i)/(lor) program

Schimbati de proba, daca aveti unul din aceste selectoare Philips UV1315 , Thomson - CTT5045E sau Samsung TECC2949VG2 Toate sant echivalente. Sau rescrieti memoria cu un dump bun. Ori intrati in service si setati tipul de selector sau cele trei benzi. Spuneti ce procesor este in televizor, inclusiv terminatia.

Schimbati de proba, daca aveti unul din aceste selectoare Philips UV1315 , Thomson - CTT5045E sau Samsung TECC2949VG2 Toate sant echivalente. Sau rescrieti memoria cu un dump bun. Ori intrati in service si setati tipul de selector sau cele trei benzi. Spuneti ce procesor este in televizor, inclusiv terminatia.

??????????????

eu as incerca sa inversez banda 1 cu banda 3 la selector sa vad ce se intampla chit ca sint diferite ca si largime ,dar asa as vedea macar ce efect are.Ai configuratia pinilor la selector?

O inversezi pe bunica. La selectoarele cu SCL si SDA, toate comenzile se fac pe aceste doua magistrale, nicidecum pe benzi ca la modelele mai vechi.In acest caz, defectul poate fi selector de canale, trasee SCL, SDA intrerupte de la selector pana la procesor sau lipsa 33 Volti. Poate fi chiar in selector vreo lipitura sau traseu nasol.

Cele trei tipuri de selectoare ce le-am dat mai sus, daca d-l bogdan546 se pricepea la ceva electronica , sau macar citea ce am scris, sau doar se uita pe schema, poate ca pana acum ar fi rezolvat televizorul! Este a treia interventie la care nu sa obosit sa-mi raspunda! Succes in continuare! Doar d-l megan si d-l sorinpavel a sezizat ce tip de selector este CTT5045E