Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum comand relee ONOFF varietoare tensiune din Flash Platesc


Guest NoneX

Recommended Posts

Doresc sa realizez un proiect pentru a comanda un circuit electronic sau o serie de circuite din Adobe Flash1.Circuitul are rolul de a comanda/regla lumini, incuietori, motorase (jaluzele) si cam tot ce ar putea tine de Home Automation2.Am ales Adobe Flash ca soft de comanda deoarece se poate creea o interfata cu grafica/dinamica de exceptie, care poate fi optimizata si adaptata pentru orice tip de display TouchScreen de 17 sau mai mare ce poate fi gasit in comert. Un alt motiv este acela ca sunt familiar cat de cat cu acest Adobe Flash.3.Sistemul ar arata cam asa: O unitate centrala conectata la unu sau mai multe touchscreen-uri, apoi o conexiune prin USB la un modul de comanda central care ar putea comunica Wireless cu celelalte module individuale (intrerupatoare, variatoare, etc)4.Sunt dispus sa platesc pentru cei care pot contribui.5.Nu doresc sa fiu directionat care sisteme de home automation existente deja pe piata, a caror interfata nu se poate personaliza grafic si/sau adapta pe orice tip de touch-screen.Multumesc anticipat celor care doresc sa ajute si apreciez orice sfat idee sau parere.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply
Guest Herr Spiegellman

Action Script vrei tu sa zici, nu ? Hehe... vroiam si eu mai demult sa fac ceva de genul dar eu o luasem invers, de la baza in sus. Si nu reuseam sa ma hotarasc la design.Eu stiu AS2 si acum invat AS3. Din AS nu poti decat daca iti separi softul in interfata si server. Interfata o poti face in AS2/AS3 fara nici o problema dar serverul nici daca stai in cap. Comunicarea intre interfata si server o faci prin XML, dar ce face serverul cu XML-ul... aia e buba...Ca sa poti face serverul trebuie ca limbajul in care il faci sa iti permita sa umbli cu adrese / registre / porturi... poate Java daca ti-e mai la indemana sau (mie mi-e mai la indemana) Delphi.De ce pe USB ? Sa stii ca nu ai nevoie de cine stie ce putere de procesare aici si nici de transfer de date. Un 486 cu port paralel te rezolva. Apoi, separa-ti si hardware-ul pe server si statie/statii. De ce o unitate centrala conectata la mai multe TFT-uri ? Inutil si deloc practic. Sa vada toti din toata casa ce faci tu de pe un monitor ? Independenta intre monitoare / preluare comenzi zero, posibile conflicte intre ce alege un utilizator si ce altul - la greu.Cred ca cel mai bine faci ceva de genul :- un server care : - controleaza tot printr-o interfatza cu "casa". - gazduieste un site in Flash + PHP + server in Delphi, acesta din urma comanda interfata- tablet PC / PDA / "orice" care se conecteaza la adresa interna a serverului prin wirelless si de acolo iti alegi ce si cum vrei sa faca.Cat despre redirectionare spre alte sisteme... daca inveti cum sunt facute, cel mai probabil pot fi interfatzate din Flash + PHP. Cred ca sunt si variante OpenSource, acolo e imposibil sa nu se poata.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines