Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa-mi fac VTP cu PA 800 K + PCT 300

Guest jazzzyro

Recommended Posts

Guest jazzzyro

Buna ziua (seara),doresc sa imi fac si eu o pereche de VTP-uri, in configuratia propusa de dl. Mateescu (PA 800 K ( PAudio ) + PCT 300 ( PAudio )).Ma puteti ajuta cu procurarea proiectului de construire si specificatiile de montaj? Banuiesc faptul ca s-a mai furnizat/ facut si probabil e vorba doar de niste link-uri.Plec de la premisa ca voi cumpara difuzoarele si filtrele (nu ma pricep sa le construiesc). De unde ma sfatuiti sa le achizitionez si cat costa?Intentionez sa folosesc aceste incinte cu o statie pe lampi de 5-10W, ce va fi construita artizanal. Ce ma sfatuiti: sa merg pe 4 sau pe 8 ohmi?Multumesc mult pentru ajutor.ps: mii de multumiri domnului Mateescu pentru tot aportul adus in bransa. mi se pare fantastic.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dj_Dog

1

• VTP

1

• CBI

1

Top Posters In This Topic

din cate stiu eu difurile respective au un spl la aprox 91dB la 1Wiar cu o putere de 5-10W nu o sa se auda mare lucru la puterea aia trebuie un spl mai mare, ori o putere mai mare!!!de asemenea difurile sunt pe 8 ohmi deci si amplificatorul trebuie sa fie tot pe 8 ohmi

din cate stiu eu difurile respective au un spl la aprox 91dB la 1Wiar cu o putere de 5-10W nu o sa se auda mare lucru la puterea aia trebuie un spl mai mare, ori o putere mai mare!!!de asemenea difurile sunt pe 8 ohmi deci si amplificatorul trebuie sa fie tot pe 8 ohmi

91 dB la 1 W94 dB la 2 W97 db la 4 W100 dB la 8 WIn principiu, daca faci auditii in spatii de 16- 20 mp., un amp. in PP cu EL84 e mai mult decat multumitor. Daca vrei sa faci chermeze dansante poti avea un amp. SS de circa 50W/c. care sa fie acoperitor pentru aceiasi suprafata sau chiar dubla.8 ohmi fara discutie!

am incercat eu cu 15w clasa a cu fet-uri pe vtp tot pe la 90-91db,cu 8pw3, si se auzea destul de bine(suf. de tare) pt auditii normale,de timp mai indelungat,dar daca vroiam sa 'simt' putin mai real,se taia repede avantuldin aia 91db la 1 m raman de fapt mai pe la 85(chiar si mai putin daca distanta de ascultare e >2m) ca nimeni nu asculta la 1 m de boxe si nici ampul nu se poate utiliza la capacitate maxima ca nu mai raman rezerve pt varfuri.100db in zona 300-3khz ,ca o medie,nu este f mult si este bine sa se poata ajunge macar pana acolo fara a stresa ampul.Dar doar pt adutii linistite ar merge si cu varianta propusaPt ceva pe lampi pana in 20w/ch ar fi mai recomandate vtp cu bm8cxa,care suna si mai bine ,dar preturile au crescut putin(cam mult) la difuridetalii despre constructie se gasesc si in subiectul cu vtp-urile,trebuie cateva zeci de minute timp pt rasfoitdaca reusiti sa contruiti cutiile,cred ca ati fi in stare si la filtre.Singurele componente mai greu de executat sunt bobinele,dar pe acestea le puteti lua de-a gata facute de fabrica,sau puteti cauta la publicitate,userul shambala sau romica pot executa la pret decent,si masurate.Nu trebuie decat lipite pe o placa si facute cateva lipituri si niste fire