Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a ars dvd-player-ul din cauza fulgerului


Guest eneelectronics

Recommended Posts

Guest eneelectronics

Acum cateva saptamani cand a plouat ca naiba mi s-a ars si dvd-player-ul sigur de la fulgere. Acum nu se mai aprinde de nici un fel si nu stiu la ce umblu sa schimb ca are o sursa destul de complicata cu etajele de Low tension si High tension marcate separat si are multicele componente. Presupun ca beleaua s-a produs in circuitul de tensiune inalta, nu? Siguranta nu s-a ars si ma cam mira treaba asta. Sa incerc sa schimb diodele redresoare? Alea or fi? Astept sugestii daca se poate.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest dan velici

daca esti convins ca s a defectat in momentul cand a fulgerat......eu zic sa i l dai dejeaba depanatorului .astfel economisesti si tu nejte bani :lol:

Link to comment
Guest mister_rf

Nu. Dar este mai dificil sa-ti recomande cineva pas cu pas, la o schema pe care nu o cunoaste, cum sa-l repari fara sa ai un minim de experienta in depanare...

Link to comment

Eu nu am inteles o chestie....ce treaba au fulgerele cu DVD-ul ?? :shock: avea antena pe bloc ?? :shock: asta se intampla cand iti fulgera antena de afara si iti bubuia televizorul in casa :evil: .... sau ti se parlea SWITCH-u` de la retea din cauza cablurilor dintre blocuri care nu aveau impamantare ..... etc etc .... dar nu vad ce treaba sa aiba DVD-ul cu fulgerele :? ....ceva de la reteaua de 220 V ?? stai la casa la tara ?? numai pe acolo sunt variatii criminale de tensiune, care au reusit sa bubuie un condensator de 350 V de la o inventie a unchiului meu :lol: (aceasta fiind singurul lucru care era in priza fara ATR)............si daca stai la tara si au ajuns N?pe mii de volti in DVD-ul tau trebuia sa se arda siguranta....nu ? :?

Link to comment

adi zero unu zero sase , pai ia gandeste-te tu ce treaba poate sa aiba un dvd cu un fulger ?dvd-ul la ce este conectat de obicei ?la un televizor, da, ai perfecta dreptate televizorul are mufa de antena bagata in spate ?da, din nou ai dreptatedeci pe traseul de masa , lejer fulgerul poate arde orice e mai sensibil si e conectat intr-un fel sa altul la cablul extern degeaba scoti din priza un televizor cand trazneste, scoate-i antena din spate ( cablurile electrice sunt in pamant , cablurile tv sunt in aer )

Link to comment

un OFF TOPIC: 0106 din nick-u` meu vine de la data mea de nastere care e pe.....1 iunie :d si acum ON TOPIC :si nu ar fi trebuit sa se arda si televizorul ?? ca doar el e primu` in circuitul "mortii" :shock: cablurile electrice sunt in pamant la oras...la sate e alt ceva :? acolo sunt LEA care sunt mai predispuse fulgerelor decat antena de pe casa :wink:

Link to comment
Guest laurentiujecu

adica ai vazut o sursa de dvd?Poate daca o vezi o sa stii de ce una de tv a rezistat si cealalta nu?

sigur a vazut cam vreo 3 in fiecare zi !si stie si daca una rezista si alta nu!dupa constructie iti dai seama ce e bine facut si ce e rau!
Link to comment

Am mai spus eu prin alte topicuri, la tzara sau prin zone unde firele de curent sunt pe stalp se intampla fel-de-fel, de ex. la mine la moshie s-a intamplat sa se atinga firele la furtuna shi sa intre o faza pe firu' de nul, shi cum p'acolo nulul e cam izolat de pamant (nu ca la cofretele de bloc, unde nulul practic e impamantat) va imaginatzi cam ce s-a intamplat la 2/3 din consumatori... Shi deseori curentul vine cu cocoloashe, d'aia eu acolo folosesc TV-uri pe lampi, nu mi s-au ars niciodata....

Link to comment
Guest eneelectronics

Marca e ProVision si nu e vreun stift de la noi de aici. Cred ca o sa incerc cu depanatorul, dar vroiam sa-mi bag eu nasul prin el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines