Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PHILIPS 21PT166 58R


attilaa0

Recommended Posts

Buna!Am o problema la un tv philips 21pt166 cu sasiu de ANUBIS AAC CHASSIS TV SM.Am gasit un condensator de 47uF 200V umflat si uscat pe circuitul care alimenteza primarul trafului de inalte .si colectorul finalului de linii.Inainte tv pornea dadea semne de viata dar aparea si disparea imaginea.Am inlocuit condensatorul cu acelasi valoare si Tv nu mai vrea sa porneasca .Se aude un tiuit la chopper .La BU am masurat 12V in colector.Am scos BU afara si am pus un bec de 220V intre colectorul lui BU si masa.Am pornit TV si becul s-a aprins .am masurat 90V.Intrebarea mea ce poate fi defect,Traful de inalte? sau Bu?Am masurat dar nu e strapuns.Sau de ce nu am 5V pe eeprom?Am verificat si baleiajul cadre.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Pai daca nu are 5v pe eprom intai sa verifice de ce nu ajunge tensiune la acesta.Iar cat despre tiuitul sursei acesta se manifesta si cu becul? oricum 90v pe B+ este cam mica , incearca sa decuplezi comsumatorii de pe celelalte tensiuni ale sursei si vedeti daca B+ creste.

Link to comment
Share on other sites

Salut! Daca modelul este 21pt 166 cu A atunci ai toate sansele sa fie trafo linii defect. La modelul acesta bara de 5 v pt.procesor apare doar dupa ce trafo linii intra in functiune (chiar daca anterior tv a fost trecut in stand by trafo linii porneste pt o fractiune de sec furnizeaza o tensiune de moment care deblocheaza un tiristor si de abia dupa aceea apare 5 v pt procesor) Trafo linii echivalent este hr 7488....ftb7488 (mai ieftin). Acest tv functioneaza cu 95v (sfatul meu mergi cu 90v).

Link to comment
Share on other sites

Mersi Domnule Gmario!Asta era raspunsul corect este modelul AAC ,5V nu apare decat daca porneste traful linii!Dar nu eram sigur.Cat despre tiuitul din chopper acesta nu sauna cand este cuplat doar becul.Dar totusi ma intreb de ce traful a mers inainte sa schimb condensatorul???

Link to comment
Share on other sites

-Vorba lunga .....saracia omului, parerea mea schimba trafo .-Sursa tiuie pt ca trafo linii are cateva spire din primar in scurt (boala clasica la modele acestea)-Inainte sa schimbi cond. de 47micro/250v (care mai avea probabil cativa micro) aveai o tensiune de cca 60v care putea duce chinuit un primar de trafo in scurt pt cateva secunde (insa imaginea era vai mama ei)-Dupa schimbarea cond. tensiunea tinde sa revina la 95v si atunci consumul i ti creste mult pe un primar de trafo in scurt iar sursa i-ti intra in protectie si-ti ''tiuie''.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines