Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA7293


Recommended Posts

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Kimnotyze

Eu am pus in paralel 3 astfel de circuite. Ce detalii te intereseaza? Sa nu te astepti la Hi-Fi.p.s.: s-a mai discutat pe forum despre asa ceva.

Link to comment
Guest TheOne

de ce nu HI-FI ? isi pierde din calitate daca legi in paralel ? eu am legat TDA7294 si LM3886 si nu au fost pierderi de calitate. Am ars 6xTDA 7293 si tot nu am reusit sa le fac sa mearga in paralel :oops:

Link to comment

io din cate stiu (si va rog sa spuneti ce credeti in legatura cu asta) urechea umana e cam surda pana la dist de 10%si the one sa sti ca schema aia din datasheet e un pic gresitadak verifici pe cablajul dat de ei ai sa vezi ca pinii2 si 3 nu sunt pusi la -Vcciar pinul 10(stand-by) nu e conectat cu pinul 10 de la masterio le pun la masa sa vedem ce iesein seara asta vad dak bubuie sau nu :lol:

Link to comment
Guest Kimnotyze

Intrarea pozitiva si cea negativa ale integratelor SLAVE se pot conecta ORI la -VE ORI la GND. Am incercat in ambele moduri si a functionat fara nici o schimbare.

Link to comment

am un prieten care a zis ca a ars 2 buc cu in la -Vccasa ca incerc cu ele la masa :d oricum am vazut ca in schema de cablaj care e data de ei nu sunt conectate la -Vcc sunt lasate in aercine stie ce au gresit ei acolodar ceva e gresit in datasheet cu privire la conectarea in paralel :x

Link to comment
Guest Kimnotyze

vezi ca pe net gasesti doua cataloage pentru TDA7293: unul cu pinii acestia la GND ce se refera la TDA7293 fara nici un sufix (versiunea veche) si mai este un catalog cu pinii respectivi la -VE ce se refera la TDA7293 cu sufixul V, H, etc. La mine a functionat si pe -VE si pe GND la +/- 45V. Am in calculator ambele versiuni de cataloage (datasheet), le pot trimite pe mail, la cerere.

Link to comment

esti cool maninseamna ca tu nu sti ca TDA 7293 V e varianta cu montare verticala iar TDA 7293 H e varianta cu montare orizontala :lol: :lol: :lol: ce dragutz estidar nu e nici o diferentza intre ele in afara de modul de montareoricum merci pt sfaturifunctioneaza cu intrarile si pinul 10 de la slave la masa doar ce i-am dat drumucat despre fidelitate parerea mea e ca e mai bunicel decat predecesorul sau 7294

Link to comment
Guest Kimnotyze

esti cool maninseamna ca tu nu sti ca TDA 7293 V e varianta cu montare verticala iar TDA 7293 H e varianta cu montare orizontala

Daca nu stiam acest lucru, precizam numai sufixul V, dar am specifical clar si pe H ca sa se inteleaga ca e vorba de Vertical si Horizontal. Versiunea mai veche a acestui integrat a aparut pe piata ca TDA7293 fara nici un sufix. Eu am avut pe mana si acest gen de integrat si cu toate ca in catalogul lui scrie ca intrarile se conecteaza in modul SLAVE la GND, mi-a functionat identic si la -VE.Tu, intr-adevar ai dreptate: nu e nici o diferenta intre ele, dar exista cataloage pt. fiecare.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines