Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSU ATX

Guest mr4

Recommended Posts

Salut! Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema legata de o sursa de alimentare pentru pc. Am gasit in sursa o bobina arsa si un condensator umflat. Am inlocuit condensatorul si bobina cu una de la o placa de baza, dar nu proneste sursa. Nu se invarte ventilatorul si nu scoate voltaj. De intrat, intra in sursa, am masurat. Multumesc anticipat.

• Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nightmare

10

• Stefan

2

• danys

2

• Rabulea Sergiu

1

Scoate si masoara tranzistorii de putere de pe intrare. Verifica si siguranta sa nu fii pocnit. Vezi sa nu ai vreun scurt pe iesire. Vezi daca ai 2 circuite: LM339 si TL494 (de obicei astea sunt folosite) si verifica tensiunile pe ele.

""Tranzistorii de putere sarma"" imi poti explica te rog, sunt nou in bransa.

Termenul de "tranzistori facuti sarma sau s-au facut sarma" vine de la intrarea in scurtcircuit a jonctiunilor, adica echivalentul unei sarme lipita pe terminalele acestora.

Daca ai avut probleme pe iesire e posibil sa fie si vreunul din tranzistorii de putere sarma, desi de obicei asta ar fi ars siguranta instant.

Nu e nici un tranzistor de putere secundar !Cel mult niste semipunti de diode !Iar diodele cele doua se masoara usor cu orice multimetru .

eu raman la fixatia mea cu bobina, mr4 nu stiu ce bobina ai gasit tu arsa dar mai bine cauti alta sursa sau un depanator.eu pana acum nu am intalnit bobina arsa in ATX-uri (cum prin majoritatea bobinelor trec curenti mari sectiunea firului de pe bobine este destul de groasa.)