Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSU ATX


Guest mr4

Recommended Posts

Salut! Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema legata de o sursa de alimentare pentru pc. Am gasit in sursa o bobina arsa si un condensator umflat. Am inlocuit condensatorul si bobina cu una de la o placa de baza, dar nu proneste sursa. Nu se invarte ventilatorul si nu scoate voltaj. De intrat, intra in sursa, am masurat. Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Am masurat cu ei dezlipiti de pe placa si radiator si imi indica ceva pe multimetru in sectiunea hFE, deci sunt in regula.

Link to comment
Share on other sites

Daca ai avut probleme pe iesire e posibil sa fie si vreunul din tranzistorii de putere sarma, desi de obicei asta ar fi ars siguranta instant.

Nu e nici un tranzistor de putere secundar !Cel mult niste semipunti de diode !Iar diodele cele doua se masoara usor cu orice multimetru .
Link to comment
Share on other sites

eu raman la fixatia mea cu bobina, mr4 nu stiu ce bobina ai gasit tu arsa dar mai bine cauti alta sursa sau un depanator.eu pana acum nu am intalnit bobina arsa in ATX-uri (cum prin majoritatea bobinelor trec curenti mari sectiunea firului de pe bobine este destul de groasa.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines