Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joystick pentru CNC

blackwind

Recommended Posts

Salutare tuturor...A cumparat sau facut cineva asa ceva ? (am mai vazut ceva proiecte pe net parca)Ma interesa sa stiu ceva pareri daca se poate construi sau mai bine cumpara....Cineva de pe un site .... mi-a spus ca poate aduce cam la 6o eur bucata si inca 50 eur daca se vrea display.Vroiam sa stiu daca se poate construi unul home made pentru ca as incerca asa ceva.Numai bine

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Badman

2

• blackwind

2

• znecula

1

• yo4hhp

1

Guest ionut musat

Uite aici un exemplu de joystick. Schemele sunt dupa un site din italia. Eu personal am realizat decat partea de comanda si sunt multumit.

Guest ionut musat

Cum am mai spus partea de comanda am facuta identica. Partea de intrare am o am facuta de asemenea dar este o simpla interfata izolata optic. Acum ma gandesc daca sa folosesc schema cu joystick sau sa mai astept pana invat sa programez picuri si sa fac un joystic cu pic. In orice caz pentru inceput o sa lucrez fara controlul manual.Atasat este cablajul pentru driver.

• Administratori

cel mai simplu este cu un buton de asta pe USB daca folositi mach3, costa in jur de 50-60 euro si il gasiti prin unele magazine online de calculatoare

• 2 weeks later...

Ce model este acela, de cine-i facut? Am si eu unu care il folosesc in programe 3d, e belea scula, chiar econimisesc cam 20-30% din timp in modelarea 3d, cu o mana rotesc obiectul cu devicu asta si cu mousul lucrez. Nu credeam ca poate fi folosit si la CNC-uri, dar bainuiesc ca nu ai cine stie ce precizie cu el cand tai ceva de exemplu, e util pentru ca nu mai trebuie sa misti manual fiecare axa.

Posted Image

• Administratori

nu se poate folosi orice, trebuie ca cineva sa faca si un plugin pentru mach3 ca device-ul sa functioneze, pentru del pus de mine exista acel plugin, device-ul este grifin powermate