Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

o mica problema

Guest BigPaulie

Recommended Posts

Guest BigPaulie

Salut baieti am si eu o mica problema cu un montaj mic care foloseste un tranzistor si un releu montajul se cupleaza la portul parallel al pc-ului si restu stiti voi bla bla .. problema este ca defapt montanjul nu functioneaza si releul nu se cupleaza asa ca am riscat si am scos diodele care protejau portul parallel , ulterior am socs si rezistenta care era intre pinul D0 al portului si pinul pozitiv la tranzistorului BC547 si surpriza releul se cupleaza acum am mai constatat ca tensiunea de pe pini portului parallel nu este de 5 volti ci un pic mai joasa 4 , ceva .. o sa postez bineinteles si schema mini montajului :) poate cineva de aici ma poate ajuta pt ca eu nu sunt tocmai un geniu in electronica[attachment=0]imageview.php.gif[/attachment]

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

2

• Badman

1

Top Posters In This Topic

Guest BigPaulie

Problema rezolvata cred .. :) deci o sa inlocuiesc rezistenta inseriata cu dioda din baza tranzistorului cu una de 470 ohmi o sa renunt la dioda si daca nici asta nu functioneaza o sa fac un montaj darlington :)