Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stingere curse inverse TV Samsung

Guest moorfok_55

Recommended Posts

Guest moorfok_55

La un televizor Samsung mai vechi ( sasiu SCT11D ) am probleme cu stingerea curselor inverse de cadre si linii. Imaginea e puternic valurita si la schimbarea canalelor apar acele linii oblice pe ecran. Deasemeni,stralucirea e data la minim si tot e prea mult. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Unde anume trebuie sa intervin? Banuiesc ca e ceva legat de circuitul jungla (M52777),de finalul video (TDA6103Q), sau poate de tub?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest moorfok_55

Am micsorat tensiunea de pe grila 2,am schimbat cond.de 22mF/250V de pe bara de 180V si imaginea sa mai imbunatatit putin,dar e departe de a fi perfecta.Anomalia se prezinta ca un voal zimtat care "falfaie" peste imagine, si care se modifica puternic atunci cand reglez contrastul si stralucirea. Am mai "ajustat" putin si tensiunile din sursa (am omis sa spun ca am inlocuit alimentarea originala realizata cu SMR40200,cu un montaj cu tranzistori) .Tensiunea "mica"data de noua sursa era putin cam mare (16 V in loc de 13,5 V).Toate tensiunile sunt acum conform schemei,cu exceptia celei de 180 V care este pe aproape (172 V),si tensiunile de pe iesirile pentru catozi ai finalului video TDA6103Q,care sunt de vreo 115 Volti in loc de 96 Volti . Posibil sa fie si de la alimentare?

• 3 weeks later...
Guest moorfok_55

Am facut ce mi-a zis mai sus dumi_bv.In plus am schimbat tot ce insemna condensator pe barele de alimentare,atit la tensiunile directe cat si la cele "recuperate".Cam atat. :da