Guest moorfok_55 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 La un televizor Samsung mai vechi ( sasiu SCT11D ) am probleme cu stingerea curselor inverse de cadre si linii. Imaginea e puternic valurita si la schimbarea canalelor apar acele linii oblice pe ecran. Deasemeni,stralucirea e data la minim si tot e prea mult. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Unde anume trebuie sa intervin? Banuiesc ca e ceva legat de circuitul jungla (M52777),de finalul video (TDA6103Q), sau poate de tub? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naetv Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Micsoreaza tensiunea UG2-de la pot screen de pe trafo linii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ion Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Verifica cond. de filtraj de pe bara de 180v :c412-22mf/250v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moorfok_55 Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Am micsorat tensiunea de pe grila 2,am schimbat cond.de 22mF/250V de pe bara de 180V si imaginea sa mai imbunatatit putin,dar e departe de a fi perfecta.Anomalia se prezinta ca un voal zimtat care "falfaie" peste imagine, si care se modifica puternic atunci cand reglez contrastul si stralucirea. Am mai "ajustat" putin si tensiunile din sursa (am omis sa spun ca am inlocuit alimentarea originala realizata cu SMR40200,cu un montaj cu tranzistori) .Tensiunea "mica"data de noua sursa era putin cam mare (16 V in loc de 13,5 V).Toate tensiunile sunt acum conform schemei,cu exceptia celei de 180 V care este pe aproape (172 V),si tensiunile de pe iesirile pentru catozi ai finalului video TDA6103Q,care sunt de vreo 115 Volti in loc de 96 Volti . Posibil sa fie si de la alimentare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moorfok_55 Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Va rog mult de tot,daca are cineva schema sursei de la Mivarom, SMR40200,sa ma ajute si pe mine.Aici sau la [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nonny149 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Vezi schema asta ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumi_bv Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Pe tens de 16V, din sursa auxiliara, inseriaza o rezistenta de 5 ohmi/5W, si pune un fir de masa si ptr. aceasta tensiune, pe care il lipesti langa dioda pe care aplici 16V, pe sasiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moorfok_55 Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Multumesc mult la toata lumea.Am rezolvat problema,acum imaginea e foarte buna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 cum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moorfok_55 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Am facut ce mi-a zis mai sus dumi_bv.In plus am schimbat tot ce insemna condensator pe barele de alimentare,atit la tensiunile directe cat si la cele "recuperate".Cam atat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.