Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobine...


Nucleu

Recommended Posts

Salut! Nu prea am avut de-a face cu bobine si as dori sa stiu cum as putea confectiona bobine de o anumita valoare sau care sunt cunostintele minime de care ai nevoie pentru a confectiona o bobina!

 

In video de mai jos este prezentata o aplicatie foarte interesanta pe care as vrea sa o realizez si eu!

bobinele alea magnetizeaza un lucru permanent??? sau doar temporat???

 

De unde stiu cate spire trebuie sa aiba o bobina ca atunci cand o conectez la bateria de masina sa nu ia foc nici bateria si nici sarma sa nu se incalzeasca??? :nas:

Cat de mult conteaza grosimea sarmei din care este construita?

cand se foloseste miez de ferita si cand nu? si cat conteaza grosimea acestuia?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Salut! Nu prea am avut de-a face cu bobine si as dori sa stiu cum as putea confectiona bobine de o anumita valoare sau care sunt cunostintele minime de care ai nevoie pentru a confectiona o bobina!In video de mai jos este prezentata o aplicatie foarte interesanta pe care as vrea sa o realizez si eu!

bobinele alea magnetizeaza un lucru permanent??? sau doar temporat??? De unde stiu cate spire trebuie sa aiba o bobina ca atunci cand o conectez la bateria de masina sa nu ia foc nici bateria si nici sarma sa nu se incalzeasca??? :nas: Cat de mult conteaza grosimea sarmei din care este construita?cand se foloseste miez de ferita si cand nu? si cat conteaza grosimea acestuia?
Mai baieti voi nu ati observat pana acum ca cei care cred in minunile alea de pe youtube nu prea gasesc raspunsuri la intrebarile lor pe forum. Oare de ce?.In filmul prezentat este (iar!) un perpetuu mobile.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines