Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP


Vizitator viobio

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Faust2018 a spus:

Domnule, prezentarea construcției acestui amplificator este pentru începători dar și pentru cei care încă mai cred că eu sunt " bogat" :rade:pentru că fac amplificatoare și nu vreau să le arăt și altora cum se construiește asa ceva, uite că arăt, să se îmbogățească și ei :wretre

Începătorii să nu uite ceva, amplificatorul nu poate fi mai bun decât transformatoarele de ieșire, gunoi montezi..... gunoi obții! 

Buna

Ai explicat de multe ori problema trafurilor de iesire,ar trebui sa priceapa toti...Doar cei grei de cap nu ar pricepe atata lucru.

Problema este ca m-ai facut "domn":rade:....eu nu sunt "domn",sunt taran adevarat,sunt ardelean pursange.Doar de cateva zile

am folosit"ierbicid" de fasole,care se numeste,sapa.Am sapat 3 zile(manual pentru cei care nu inteleg),pentru cateva kg de fasole(bio,bineanteles).

Scuze pentru interventia ciudata.

Spor

Alex

 

Link spre comentariu

Ardelean cu sapa in mina. Mai stiu unul.

Iertaciune de oftopicareala.

Da, bine spus, nici un amplificator nu poate fi mai bun decit traful sau de iesire. Sau, calitatea unui amplificator e data de traful de iesjre.

 

Editat de icar
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 07.06.2020 la 19:20, Faust2018 a spus:

Un fir merge la pinul de împământare al mufei IEC, unu la circuitul de masă. 

Cele două rezistențe sunt cele "antiprost" 

IMG_20200603_110804.jpg

IMG_20200530_171930 (2).jpg

IMG_20200602_203957 (1).jpg

Intru la reglaje 

IMG_20200617_122542.jpg

IMG_20200617_125551.jpg

IMG_20200617_123155.jpg

IMG_20200617_144146.jpg

Link spre comentariu

Soc și groază! Alimentez amplificatorul fără siguranțele de pe anodică, doar să verific tensiunea de negativare și pentru filamentelor tuburilor ECC, simt un miros de ars, fără fum, scot placa sursei, verific, totul ok, nu este nimic în scurtcircuit, alimentez iar, masor tensiunea anodică, mica rău! De conectez toate secundarele, masor in gol, am toate tensiunile bune mai puțin cea de 98V. Demontez traful de alimentare și iar masor, soc! 7 5V in loc de 98V, deja miroase a email încins, clar infasurare de 98V are spire in scurtcircuit. 

Asta este singurul Hammond cu probleme, din câte am cumpărat, și cred că am cumpărat cum nimeni nu a cumpărat în România. 

Am dat un mail celor de la tube town, am atașat și aceste poze, nu am fumat o țigară și mi-au răspuns, îmi trimit alt traf de alimentare, toate costurile fiind suportate de ei, neamțul a rămas neamț, cu scuzele de rigoare  ( oricum nu sunt ei de vină), dar.... trebuie să mai aștept pentru că nu îl au pe stoc. 

Infasurarea de 98V este sub cea de 6,3V și 12,6V,.... dacă ar fi fost ultima desfacem eu traful și îi rebobinam Infasurarea de 98V, este destul de greu, pentru că Infasurarea de 6,3v este bobinata cu sârmă foarte groasă. 

IMG_20200617_164242.jpg

IMG_20200617_165051.jpg

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Nu prea ma mira ca apar astfel de accidente, transformatoarele moderne se fac dupa alte criterii in care economia de material si calitatea condctorului sant varza apoi stupizenia acea cu tole I sudate de tolele E este o alta tampenie, este suficient sa masori curentul de mers in gol si te prinzi deja cu mainile de cap

Link spre comentariu
Acum 27 minute, popa marius a spus:

Nu prea ma mira ca apar astfel de accidente, transformatoarele moderne se fac dupa alte criterii in care economia de material si calitatea condctorului sant varza apoi stupizenia acea cu tole I sudate de tolele E este o alta tampenie, este suficient sa masori curentul de mers in gol si te prinzi deja cu mainile de cap

Niciodată nu am probat un Hammond înainte de montaj, asta este singurul cu probleme. 

Se pot scoate tolele, nu sunt sudate. 

De acum înainte...... o să le probez, să nu îmi mai pied timpul. 

Acum 33 minute, Thunderer a spus:

Nici chinezul nu mai fabrica cum fabrica inainte. E bine ca si instrumentul pentru fum a functionat corespunzator.

 

PS: Cand faci afaceri cu cine trebuie, esti tratat cum trebuie. 

Scrie Made in Canada pe ele, dar poate sârma este Made in China, cine știe. 

După peste 200 de trafuri Hammond.... oi fi nimerit unu...... naspa, nu se pune. 

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Am glumit. Eu am un respect mare pentru produsele Hammond. Intr-o lume ahtiata dupa chestii cat mai ieftine, ei inca dau de lucru populatiei locale. Pretul nu este enorm la calitatea oferita. Probabil o chestie de izolatie, greu de depistat fara teste specifice.

 

Am folosit multe transformatoare (de la zeci de kVA la sute de kVA) de la Hammond in mediu industrial. Fara probleme.

 

Recent am cumparat cateva toroidale incapsulate de la YHDC. Am trimit 5 emailuri cu poze, teste si calcule pana au recunoscut ca traful trimis era defect. Mai aveam sa le dau profilul meu de pe LinkedIn ca sa vada cu cine vorbesc. Experienta chinezeasca, nu tocmai ieftina.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, maxente a spus:

    

 

Cine stie... o fi sarma din aia ''cooper clad aluminium''  :rade:

Este cupru, nu fi hater. 

V-am dat apă la moară acum :rade:

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

E nasol, dar se mai intimpla. Partea civilizata, e ca oamenii au inteles rapid si si-au asumat defectul, dind altul la schimb.

Pe cel vechi probabil trebuie sa-l returnezi, nu?

Daca nu e cu suparare si nu maninca mult timp, se poate o explicatie pentru montajul cu diodele legate antiparalel? Inteleg ca vin montate intre masa sasiulyi si minusul condensatorului de filtraj din redresor. Rezistentele " antiprost", ce sunt, ca nu ma prind?

 

Link spre comentariu
  • Administratori

Cred ca am facut o prostie...

 

Undeva Faust a cerut unirea cu contul vechi dar se pare ca din ceva eroare a scriptului doar am activat cotul vechi Viobio si am sters pe cel nou :( imi pare rau dar nu mai am cum sa recuperez.... 

Nu stiu daca mesajele private si atasamentele s-au unit sau nu, chestie de rahat :(

 

Asa se intampla daca vrei sa faci ceva "bine" ajungi sa faci rau

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări