Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire str 5412


Recommended Posts

Guest rohiaro

Am un pacient tare nabadaios:megavision cu sursa str5412.cond-ul de 10/160 a facut prapad:traf,str.,bu.Am schimbat aproape tot ce trbuia ,cred eu tot ce trebuia, dar str-ul mi-a crapat din nou.Sursa cu sarcina pe bec era ok,deflexia ok, traf nou,etc... Are cineva vreo idee despre inlocuirea strului 5412 cuBu508+Str taiat?

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest SORIN COLCERU

Uite-te pe datele de catalog la str-ul tau si vezi daca se poate face inlocuirea de care spui ,este cel mai simplu.Din cate imi amintesc sunt cateva str-uri la care se poate inlocui tranzistorul intern cu unul de gen bu508 .Vezi daca str-ul tau accepta aceasta modificare.Insa parerea mea este sa mai cauti prin sursa aia ca sigur mai ai ceva dus pe acolo altfel ar fi trebuit sa functioneze dupa toate inlocuirile facute.Bafta...

Link to comment
  • 7 years later...

salut.am la reparat un tv STANDARD model SR-2034RC cu sasiu C41.-sursa cu STR5412-proc M50431-101SP-mem M58655P-trafo linii KFS-60266 STR5412 are scurt intre pinii 1,2 si 4.se poate face o modificare cu tranzistor extern bu508 pt a salva capsula?????cu str nou nu ma incumet sa incerc ca nu stiu ce cumpar.cine are configuratia interna a str-ului rog sa o posteze sau sa-mi spuna cineva daca se poate salva circuitul original sau daca merge construit dupa schema interna.urmatoarea intrebare ar fi ce fbt functioneaza bine in locul lui KFS-60266 ????trafo original are bliderul crapat in zona putometrului de focalizare si nu-mi pac trafurile peticite asa cum nu-mi plac sursele ups 01 gasite atarnate prin tv-uri.multumesc anticipat.

Link to comment

Atentie la circuitul de sincronizare cu liniile, e un C electrolitic care se strica aici iar daca s-a inlocuit trafo linii trebuie vazut ca impulsul pentru sincronizarea sursei sa aiba sensul corect, in caz contrar sursa face zgomot si STR5412 se distruge in scurt timp. Caz tipic la Megavision(Tensai)DMQ2034 cu sasiu C41M la inlocuirea trafo original cu HR7455 trebuie inversate capetele infasurarii de sincronizare a sursei (cele 3 spire exterioare de pe coloana trafo linii).

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... g&dur=1941

 

003251001 355201800 50TH1000069 5THU00069 BSC2604 BSC26-04 DNF-FA1426 DNF-FA2019 HR7468 KFS60266 TFB60266B FBT40201

Link to comment

Atentie la circuitul de sincronizare cu liniile, e un C electrolitic care se strica aici iar daca s-a inlocuit trafo linii trebuie vazut ca impulsul pentru sincronizarea sursei sa aiba sensul corect, in caz contrar sursa face zgomot si STR5412 se distruge in scurt timp. Caz tipic la Megavision(Tensai)DMQ2034 cu sasiu C41M la inlocuirea trafo original cu HR7455 trebuie inversate capetele infasurarii de sincronizare a sursei (cele 3 spire exterioare de pe coloana trafo linii).

mersi de copy-paste.asta stiu dar in aparatul meu cred ca merge hr7468(daca datele de pe net sunt corecte).nu stiu daca merge hr7455.cred ca merge hr-fbt7468 dar astept o confiirmare de la cei care au intalnit trafo original.foarte important si modificarea cu str ca fara el nu pot porni sursa.mersi de interes si raspuns prompt.
Link to comment

Eu nu am inlocuit niciodata numai tranzistorul la STRul asta,dar nici nu am avut probleme cu ele in ultimul timp cele noi fiind ok.Defectare lui e de cele mai multe ori din cauza strapungerii trafului.Nu stiu in tvul asta pozitia lui fata de radiatoare sau table dar la daewoo eu dadeam jos totdeauna tabla de sustinere cu care strapungea si care era foarte aproaoe de bleder si strapungea la colt.

Link to comment

multumesc d-l dan.o sa cumpar un str si un traf.trafo original este fisurat in partea de sus a bliderului si a fost acoperit de un mester in acea zona cu o solutie (pasta) care seamana a sacaz (nu stiu ce este).nu am incredere in acea carpeala.tabla de sustinere a fost inlaturata de cel ce a mai reparat acest tv.

Link to comment

este interesant de stiut ce rezistenta interna trebuie sa fie intre pinii str-ului.personal nu ma mai intereseaza si nici nu o sa mai primesc la reparat un astfel de sasiu.clientul a renuntat la reparatie cand a aflat cat costa piesele.trafo linii+str=50 lei fara a pune in calcul o caciula de conzi.revenind la subiect eu am verificat sursa piesa cu piesa si am gasit doua diode redresoare in scurt,condul mare cu o gaura in el, str scurt intre pinii tranz intern,condul de 10 micro din sursa uscat si dioda supresoare scurt.cunosc ce trebuie verificat si am citit cred ca tot ce am gasit referitor la acest sasiu(condul din pinul 4 trafo linii foarte important) dar daca aveti timp puteti sa veniti cu o metoda de depanare detaliata a acestui sasiu.fara sa fiu modest nu cred ca-mi pune probleme acest sasiu atata timp cat componentele de schimb sunt de calitate dar din pacate clientul a renuntat la reparatie.am refacut si o groaza de lipituri care erau reci sau oxidate pana sa-mi comunice clientul decizia lui.nici nu o sa mai primesc la reparat acest sasiu pt ca stiu ce raspuns o sa primesc de la client referitor la pretul reparatiei.

Link to comment

este interesant de stiut ce rezistenta interna trebuie sa fie

_____________________________NU este atit de interesant ,ci,necesar de stiut ,ptr a NU lua *tepe* cind cumperi de la magazin,este o verificare la fata locului si o siguranta ptr. tine care cumperi>>doar dai bani pe el....si vinzatorul nu stie ce vinde si ce provinienta are piesa!!!
Link to comment

foarte corect ce spuneti d-l radu.la asta ma refeream si eu chiar daca am folosit un cuvant mai nepotrivit .puteti sa postati valorile rezistentelor interne intre pini,poate mai intereseaza pe altii.eu eram dispus sa simulez aceasta capsula cu tranzistoare si rezistente dar nu cunosteam valoarea componentelor interne .la STR50103 se poate si am schema interna,luata tot de pe forum.in revista depanatorul sunt date rezistentele interne dintre pini la STRS 5707 daca imi aduc bine aminte.am avut si eu perioade cand mergeam sa cumpar bu808 cu multimetrul dupa mine pt a masura rezistenta b-e.din pacate clientul a refuzat reparatia acestui tv si nu stiu daca o sa ma mai intalnesc cu o astfel de sursa sau daca o sa mai primesc la reparat asa ceva.va multumesc.

Link to comment

foarte corect ce spuneti d-l radu.

am avut si eu perioade cand mergeam sa cumpar bu808 cu multimetrul dupa mine pt a masura rezistenta b-e.

 

______________________________________________________________..... am si eu vreo 35 de ani in aceasta breasla ,dar nu m-am stinjenit niciodata sa car/scot aparatul si sa ma verific,daca nu-mi convine ceva...mai ales la surse.Este o vorba ;ce-si face omul cu mina lui ,se numeste lucr' manual ...nu mai are pe cine injura si sa dea vina...La buna vedere,o zi cit mai buna. Cu respect!!!
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines