Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator Pw20B


Guest vdrapaca
 Share

Recommended Posts

Guest vdrapaca

Salutare!Are cineva schema amplificatorului PW20B? Este amplificatorul chinezesc de 2x100W De fapt, ma intereseaza doar partea de comanda ventilator. Am vazut o astfel de statie in functiune, cu carcasa desfacuta. Ventilatorul de pe radiator intra in functiune doar in anumite momente. Am tot cautat pe langa radiator un senzor de temperatura, dar nu am gasit, si nici posesorul nu m-a lasat sa intru mai tare in statie :jytuiyu Cred ca pe alimentare este pus un senzor cu o rezistenta si tranzistor iar cand consumul depaseste o anumita valoare, se comanda ventilatorul. Dar nu sunt sigur. In plus, un amplif consuma destul de mult in sarcina, iar daca in serie cu alimentarea se pun rezistente, acestea vor disipa ceva caldura, in plus apar si distorsiuni...Oare cum functioneaza acest sistem de racire?Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest vdrapaca

Cred ca pana la urma imi voi comanda si pentru mine un astfel de amplif pentru disecat. Recunosc ca am rulat vreo 2 statii d-astea - pentru a fi montate in biserica. S-au comportat destul de bine, nu am intervenit inca in ele si merg de aproape 1 an.Per ansamblu pare a fi ok pe partea de intrare + preamplificator. Nu-mi place deloc partea de alimentare, trafo ala, chiar daca e toroidal, mai mult de 100-120W nu cred ca duce, filtrajul trebuie sa fie un pic mai serios (este de 2x2x3300@50V). Si partea de amplif pare a fi ok, dar la modelul pe care l-am desfacut sa-i schimb siguranta, nu are toate tranzistoarele finale instalate.Dar, cel mai interesant mi se pare partea de comanda cooler, si nu am avut timp sa ii scot schema :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Daca ar fi o rezistenta serie pe alimentare (banuiesc ca e simetrica) pentru o cadere de tensiune de 0,6V pe ea (cit sa comande Ube la un tranzistor) ar disipa maxim 3W (calculat pentru o putere consumata de 400W si o tensiune de alimentare de +/-40V). Ar fi mai bine daca djx700 poate scoate schema.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Am si eu minunea asta...si nu o mai folosesc, sa caut placa pe la vechituri si revin cu schema.Traful are pe undeva pe la 180w, secundarul mare de 2X30V la 3 A, filtraj 2x3300uF pe ramura. Cablajul permite montarea a 4 finali pe canal dar sunt montati numai 2, recomandata fiind folosirea pe 8 ohm.

Link to comment
Share on other sites

Salut am si eu o problema: la fel ca si voi nu gasesc schema de la pw-20b... statia nu mai amplifica nimic. Azi intru in ea ca sunt curios si de ventilator ca pana acum pornea cand porneam si statia iar acum nu mai porneste deloc orice as face. In plus pe unul din cele 2 regulatoare de tensiune 7812 sunt numai 8.4v. Luand in calcul faptul ca este bun regulatoru habar nu am unde o fi caderea de 3.6v.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 years later...
Guest adrian stoiculescu 1033

si pe mine mar interesa aceasta schema pw20b ,mai mult partea cu finalul  .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       multumesc .

Edited by adrian stoiculescu 1033
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines