Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV GRANDIN PROBLEMA BV!!

spyry

Recommended Posts

Salutare meseriasi!Am pe bancul de lucru un tv Grandin sasiu 11AK30A14 care are urmatoarea problema:Imagine comprimata in partea de jos a ecanului si enungita sus ,pentru inceput parea un defect banal in speta filtraj insuficient pe bara de 26v cadre ,am masurat tensiunea de alimentare a IC 600 -TDA 8174AW pin10 si este numai 23 v ,am inlocuit cond de filtraj si nici o modificare ,am inlocuit pe rand aproape toti condensatorii din BV si defectul persista ,am anlocuit si integratul si aceeasi problema, nu mai stiu ce as mai putea verifica ,mentionez ca am incercat si cu alt tub ,deci alta bobina de deflexie si nici o modificare ,de aceea va cer ajutorul dumneavoastra .

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• spyry

3

• Nonny149

1

• quadrall

1

• naebv

1

Top Posters In This Topic

• 11 months later...

Salutare meseriasi.Dupa un an acest televizor a aparut din nou in atelierul meu insa de aceasta data cu o problema mai complicata in speta cu dunga orizontala, dupa masuratori am ajuns la concluzia ca ar fi de vina integratul din BV, TDA8174AW pe care l-am inlocuit insa surpriza defectul persista fara nici o modificare adica pe pinul 1= 0,5v cc ;si pe pinul11=0v in rest toate tensiunile sunt foarte apropiate de normal ,mentionez ca integratul se incalzeste ca si cum ar functiona normal am masurat condensatorii dupa iesire bobina de deflexie si sunt OK . Oare sa nu fie bun nici acest integrat?