Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cine ma poate ajuta?


Andrei1545

Recommended Posts

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 5 months later...
Guest yhvh4ever

shalom...sunt nou pe aici si voiam sa multumesc lui Tiptronic :aplauze pentru schema de lumina dinamica cu CDB 495....cautam una pentru a-i face fratelui meu un hatar...are un far - artizanal....imitatie de far pentru ghidarea vapoarelor pe furtuna si voia sa ii montez 4 leduri cu fascicol care sa lumineze fiecare pe rand, dand astfel senzatia de baleiere a luminii farului...acum am gasit si o sa ma apuc cat de curand de treaba...cu electronica am cochetat eu candva, in scoala militara (maistru militar) si apoi inca vreo 5 ani dupa ce am primit repartitia. Dar de atunci a trecut mult timp si nu am mai avut tangente cu electronica aplicata. Dar sper sa ma descurc...abia astept...se pare ca fludorul creeaza dependenta...ar trebui sa scrie pe mosoare... :da O sa mai am putin de furca, daca functioneaza schema, cu alimentarea...cumva o sa folosesc ori 2 bacterii de 1,5v ori una de 9v....a, si oare CDB 495 poate aprinde direct ledurile sau trebuie sa intercalez tranzistoare? :nas: hm....stiu ca postul e vechi(exact de anul trecut pe 26 septembrie - ziua mea... :limb: ) dar daca ma poate ajuta careva cu un sfat, multumesc anticipat.

Link to comment

Va salut,Da, in cazul CDB 495 puteti folosi direct LED-uri (max. 20mA/LED); pentru LED-uri de putere mai mare utilizati cate un repetor pe emitor (seria BD de medie putere se preteaza foarte bine).La alimentare aveti nevoie de 5V (+/- 10 %), deci 3 baterii (la limita) de 1,5V inseriate, sau una tip 3R12.Puteti alimenta si din bateria de 9 V printr-un stabilizator simplu de 5 V, insabateria se va epuiza repede la acel consum.Cel mai bine ar fi sa utilizati un alimentator stabilizat de 5 V.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines