Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

Atelierul meu (strung)

Recommended Posts

Pentru ce iti trebue acelas model de strun ,schinb de experienta poti face cu orcine se pricepe la aschiere ,in mare utilajele de aschiere au puncte comune ca ex. avansu scule de aschiere , viteza de aschiere ,moduri diverse de prindere a pesei de prelucrat .Ce te intereseaza in mod special .

Link to post
Share on other sites

La intrebarea mea astept numai raspunsuri la obiect (in litera si spiritul ei)Daca detii un asemenea utilaj raspunde afirmativ. Daca nu atunci mai urmareste un timp desfasurarea dialogului si intervin-o numai daca ai observatii pertinente.

Link to post
Share on other sites

Reformulez din nou.Daca cineva detine si utilizeaza un strung de orice tip, asemanator cu cel mentionat nu este obligat sa intre in topic, dar cred ca ar putea fi interesat de cum poate sa se auto-doteze cu unele dispozitive simple si nu prea greu de realizat.Sunt de asemenea interesat sa gasesc si eu pasionati dupa astfel de realizari de la care sa mai invat cate ceva.

Link to post
Share on other sites

  • Administratori

La intrebarea mea astept numai raspunsuri la obiect (in litera si spiritul ei)Daca detii un asemenea utilaj raspunde afirmativ. Daca nu atunci mai urmareste un timp desfasurarea dialogului si intervin-o numai daca ai observatii pertinente.

Dupa acest raspuns al tau sunt sigur ca nu vei mai primi NICI un raspuns... oricum ai reformula.Eu am strung dar nu am de ala asa ca nu te pot ajuta
Link to post
Share on other sites

Apreciez interventia ta, insa prefer sa risc si sa mai astept pana ce mai multi forumisti interesati de subiect vor intra in discutie.

Dar ce are atat de special strungul tau, incat crezi ca nu te poate ajuta decat un alt proprietar de produs asemanator?. In fond principiul strungului nu s-a schimbat de vreo cateva sute de ani.Oricum la cati detinatori de strunguri sunt, cred ca ramai cu problema nerezolvata.Parerea mea!
Link to post
Share on other sites

As vrea sa stiu, pt schimb de experienta, cine detine...

De ce nu citesti cu atentie? Raspunsul este in prima postare.
Man, CE ANUME vrei sa stii?, schimb de experienta e f vag.Oricum dupa cum te comporti fata de cei care isi consuma timp si energie si sar sa te ajute ma indoiesc ca cineva mai are chef sa o faca.-----------------------(pentru altii: strungul e deosebit de simplu, poti face operatii de rutina, nu vad ce mari povesti poti avea pe marginea lui. Cred ca scopul topicului a fost sa se bage in seama)
Link to post
Share on other sites

Imi cer scuze. Topicul este deschis oricui doreste sa posteze ceva interesant in legatura cu subiectul.In ceea ce priveste strungul chinezesc la care ma refer, eu personal sustin aceasta directie tocmai datorita simplitatii acestui utilaj. Avand in vedere insa ca nimeni nu si-a manifestat interesul, asa dupa cum spuneam si mai sus topicul este deschis interesului general.In concluzie daca ai ceva de spus, dai drumul - nu trebuie sa astepti sa te intreb.

Link to post
Share on other sites

Scopul topicului nu este de a se baga in seama. Orice pasionat de electronica stie ca in activitatea lui problemele cel mai greu de depasit nu sunt cele generate de piese si/sau cablaje, ci de regula problemele legate de diferitele prelucrari mecanice. Bineinteles ca nu trebuie sa echipezi un atelier de scularie pentru a face un ax sau o bucsa, sau un surub special (spre exemplu cu filet pe stanga) insa uneltele electrice ieftine sunt din ce in ce mai accesibile si sunt destui cei care-si pot permite sa achizitioneze o astfel de unealta atunci cand se gandesc la un anumit grad de independenta in realizarea diferitelor componente cu prelucrare mecanica. De aceea am si tinut sa arat ce se poate face cu o astfel de unealta.In atasament este imaginea unei piese care nu contine doar operatii "de rutina". Dupa cum se vede piesa este un arbore in 3 trepte dintre care doua sunt prelucrate pentru a lucra in cuple alezaj - arbore ajustate in sistemul H6/h7. Mai mult decat atat in ciuda a ceea ce se spune despre produsele chinezesti, strungul pe care a fost prelucrata piesa are o precizie apreciabila. Suprafata cilindrica a carei lungime se masoara in imagine, tolerata asa cum spuneam in clasa 7-a de precizie are de-a lungul celor 58 mm o conicitate insesizabila cu un micrometru - la o alta piesa pe o lungime de 150 mm am putut masura o conicitate aparenta sub 0,01 mm. De asemenea suprafata elicoidala din imagine (un filet centrat de M18x2,5) este taiata cu cutitul pe strungul in cauza. Voi prezenta (in timp) mai multe tipuri de lucrari ce se pot executa pe aceasta unealta si voi incerca sa aduc in atentia celor interesati si detaliile unor metode tehnice mai putin utilizate pe strunguri.post-27597-139829359109_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines