Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
gsmgsa

Telefon Fix Analog Vss. Digital (Pulse/Tone)

Recommended Posts

Am o nelamurire. Exista vreo schema functionala cu ajutorul careia se poate folosi un telefon fix analog pe o linie digitala? Sau ceva ce sa aduca modificari in aparat? Am 2 telefoane wireless dar sunt analogice aman2 si nu le pot folosi pe RDS. - T Sinus 431D - si - DeTeWe Twinny Plus -. Ma poate ajuta cineva? Merci mult!

Link to comment
Share on other sites

Ce fel de linie "digitala" ai ? Adica ce au amplasat aia de la RDS la tine un NT ISDN sau un ADSL ? Oricum ambele variante trebuie sa suporte telefon "clasic" adica analogic prin niste intrari dedicate (la NT prin TA=terminal adapter care de obicei e in interiorul NT-ului si conectezi telefonul clasic pe o mufa normala RJ11, iar la ADSL tot asa cu o RJ11 si mai departe prin splitterul din ADSL iti conecteaza telefonul clasic la linie).

Link to comment
Share on other sites

Salut!Am un Cable modem Webstar EPX2203 with EMTA(nush ce inseamna)pe USB. ce are 2 iesiri LINE1 si LINE2 pt. telefon, din care LINE1 e functionala (telu are ton, desi nu pot forma - ramane tonul - si nici nu pot fi sunat - nu suna)

Link to comment
Share on other sites

din cate am observat pe modem rds nu functioneaza telefoanele cu pulse.... merg doar cele cu tondaca reusesti sa setezi telefonul sa formeze numarul prin ton-uri (daca e whireless ma indoiesc ca nu are asha ceva) treaba cred ca e rezolvatanu stiu daca trebuie neaparat cine stie ce tip de telefon vizavi de voice over ip .... la mine merg 2 telefoane de alea facute pe vapor (made in CHINA) ce-i drept cu caller ID shi imi arata shi numarul care ma apeleazaRDS-ul are shi aceasta functie activa.

Link to comment
Share on other sites

Lamuritor pentru costy 8) Trebuie sa ai propriul nr de telefon pe o retea fixa (centrala Romtelecom, etc ) agreata de CCITT(actual ITU). Daca numarul tau de apel alocat de ROMTELECOM este legat pe o centrala analogica(de ex. Pentaconta ) acestea nu stiu sa preselecteze decat pulse (momentan ca sunt in curs de upgrade cu sisteme canadiene)si astfel in curand vom putea transmite semnale de control si pe asa zisa "linie analogica". . :idea: Mai discutam :) :| Daniel , Ploiesti , Romania

Link to comment
Share on other sites

Salut!

Am un Cable modem Webstar EPX2203 with EMTA(nush ce inseamna)pe USB. ce are 2 iesiri LINE1 si LINE2 pt. telefon, din care LINE1 e functionala (telu are ton, desi nu pot forma - ramane tonul - si nici nu pot fi sunat - nu suna)

EMTA - Embedded Media Terminal Adapter

 

Pe modem sunt doua linii si doua porturi. (WebStar)

 

PORT 1: Pinii din interior LINIA 1; Pinii din exterior LINIA 2

PORT 2: Pinii din interior LINIA 2; Pinii din exterior LINIA 1

 

TELEFONUL TREBUIE SA FIE NEAPARAT IN TONE (Pentru RDS)

 

CallerID: Telefonul trebuie sa stie standardul FSK (Pentru RDS)

Link to comment
Share on other sites

Buna am o problema am tel fix rds si cu ton ca este retea digitala am o alarma care merge cu puls si nu are buton de selectare intre ton sau puls ce sa fac sa mearga in retea rds fara sa modific aparatul ca este in garantie ce va idei sfaturi Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines