Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semi-rezolvat --- IC-Prog imi da failed la verificare


Guest adyp

Recommended Posts

Guest adyp

Salut!

 

Am postat si in topicul "Programtor PIC" http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1516&start=160 dar nu mi-a raspuns nimeni...

 

Am si eu o nedumerire: programatorul lui aionescu din poza de pe acea pagina poate programa si PIC 16F628? Am inteles ca acest PIC este cu LVP. La ce pini trebuie sa duc cele 5 fire care ies din programator spre PIC (Data I/O, CKL, Vpp, Vss, Vdd)?

 

Va rog frumos nu ma ocoliti si de data aceasta! Am asteptat 5 zile sa primesc raspuns si nu a avut nimeni timp si de mine. Problema e ca sunt disperat: vine deadline-ul cand trebuie sa predau proiectul la facultate si nu ne lasa sa intram in examen daca nu luam nota de trecere.

 

Multumesc mult!

Numai bine! :wink: :?

Link to comment
  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Schema e clara. Te uiti in datasheet care sunt pinii corespunzatori la 16F628 cu cei din schema lui aionescu si conectezi firele acolo. LVP-ul il au si alte PIC-uri dar e util doar cand faci reprogramarea unui PIC lipit intr-un circuit...

Link to comment
Guest adyp

Multumesc frumos ca mi-ai raspuns.Am observat ca e clara schema. Eu doream sa ma asigure cineva ca poate programa si PIC 16F628. Din cate mi-ai spus, inteleg ca raspunsul e un DA categoric.Nu am reusit sa inteleg ce functii au PGM, PGD si PGC? Spunea ceva de ICSP pentru ultimii doi (PGC - ICSP™ Programming Clock, iar PGD - ICSP Data I/O), deci daca nu folosesc ICSP nu ma intereseaza, nu? Dar cu PGM ce fac, ca spunea ca e in legatura cu LVP? Trebuie conectat si el cand il programez? Daca da, unde? Referitor la PGM am gasit asta in datasheet (poate intelegeti voi ce spune; pe mine ma intereseaza daca trebuie sa conectez si alti pini la programator in afara de cei 5 care au denumiri exact la fel cu cele ale firelor dinspre programator):PGM - "Low voltage programming input pin. Interrupton-pin change. When low voltage programmingis enabled, the interrupt-on-pin changeand weak pull-up resistor are disabled."Byeee! :wink:

Link to comment
Guest adyp

Scuze, cred ca nu am fost atent cand am citit raspunsul tau:

LVP-ul il au si alte PIC-uri dar e util doar cand faci reprogramarea unui PIC lipit intr-un circuit...

Deci pe mine ma intereseaza exclusiv doar cei 5 pini ca sa il programez fara ICSP?
Link to comment

DA, pentru ca programarea cu Vpp=13V e cea "implicita" la toate PIC-urile. LVP se seteaza si folosesti PGC,PGD si PGM doar cand ai PIC-ul programat deja si e lipit intr-un montaj si ca sa il reprogramezi cu un update sau sa incarci efectiv alt soft apelezi la ICSP.

Link to comment
Guest adyp

Mii de multumiri! Si imi cer scuze pentru intrebarile pe care le-am pus. Sunt sigur ca pentru voi sunt niste nimicuri, dar pentru mine era crucial sa primesc aceste raspunsuri, avand in vedere ca sunt incepator si un PIC e doar 200-300 de mii de lei.Bafta! :wink:

Link to comment
Guest adyp

Am facut programatorul dupa schema aceea despre care am vorbit mai sus si am obtinut urmatoarele tensiuni fata de masa (masurari facute cu programatorul conectat la calc; inca nu am pus un PIC in soclu):- Stab de 5 V ---> 4,91 V- Stab de 12 V (plus acordul din semireglabilul de 500 Ohmi) ---> 13,02 V- Fir iesire Vdd ---> 4,91 V (normal, ca e conectat la iesirea stab de 5 V)- Fir iesire /MCLR-Vpp ---> la liber ---> 0 (zero) V ---> cu activare din IC-Prog ---> 13,02 V- Fir iesire RB6-Clock ---> la liber ---> -0,63 V ---> cu activare din IC-Prog ---> 5,52 V (si se aprinde ledul 2, cel care iese din ULN2803 si se duce "in jos" cu o rez de 1,8 K)- Fir iesire RB7-Data I/O ---> la liber ---> -0,63 V ---> cu activare din IC-Prog ---> 6,18 V- Ledul 1 sta aprins cata vreme am alimentare externaCe parere aveti? E de bine? Sa pun PIC la ars sau il parlesc?Multumesc!Byeee! :wink:

Link to comment
Guest adyp

Am programat un 16F628 si a mers din prima. IC-Prog este super simplu de folosit, nu am bajbait deloc.Nu l-am programat cu nume de fotbalisti cum dadea exemplu pe forum cineva... :d Ar fi fost interesant oricum, desi nu stiu cate persoane au numele formate din primele 6 litere ale alfabetului. :lol: :lol: :lol: Inca o data, va multumesc mult de tot pentru ajutorul si timpul acordate.PS: Sa stiti ca nu ati scapat de mine! :P S-auzim de bine!Byeee! :wink:

Link to comment
Guest adyp

Salut!Am zis eu ca ma intorc dar nu speram sa ma intorc tot din cauza programatorului... :( La inceput a mers programatorul; problema e ca l-am testat foarte putin (vreo 3 arderi), iar colegul meu care ma ajuta la proiect l-a testa mai mult (vreo 20 de arderi) ca i l-am lasat lui. Si mi-a zis ca ii da failed la verificare. Are un Celeron la 800 MHz. A schimbat delay pe 4 si degeaba. A pus verify during si zice ca ii da ok, dar daca mai verifica dupa scriere ii da failed. Informativ, mi-a spus ca o scriere din 5 e ok (la verify after). Care o fi buba? Sa mai masor tensiunile pe placuta, poate s-a bulit ceva intre timp?Multumesc!

Link to comment
Guest adyp

Da, il folosesc pe cel intern, dar cum il activez? Care e setarea necesara in IC-Prog ca nu o gasesc? Am vazut pe acolo multe variante pentru oscillator type dar nu stiu pe care sa o pun :oops: .

Link to comment

In ICPROG ii declari tipul de oscilator cu care va lucra PIC-ul in mod real in circuitul aplicatiei la care il folosesti nu trebuie sa pornesti nimic inainte de programare(RC=oscilator cu R si C, LT,XT,HS= diverse configuratii de oscilatoare cu cristal sau rezonatoare ceramice -vezi datasheetul PIC-ului). Mai verifica odata electric programatorul si foloseste "verify after" totdeauna.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines