Andr3y Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Salut. M-am apucat acum vreo 4 zile sa inregistrez prin line-in (on board) de pe un magnetofon direct de la una din mufele de la boxe(10w 4ohm). Am vrut sa se auda pe ambele canale semnalul ne fiind stereo si am folosit de la iesirea semnalului un cablu cu jack mono si continuarea cu un jack stereo la care era facuta legatura la ambele canale. In prima zi am inregistrat in total vreo 115 minute dar cu pauze. Dupa 2 zile am mai inregistrat 60 de minute. Cand am vrut sa incep o noua inregistrare constat ca pe un canal nu mai inregistreaza iar la redarea normala a sunetului daca nu bifezi mute pe line-in se aude foarte prost la una din boxe. Vreau sa spun ca volumul magnetofonului a fost cam la jumatate. Ce s-a defectat si cum se poate remedia? O schema pot gasi? Placa de baza este VIA KT600 din 2005. Multumiri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucione_cip Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Nu ma pricep chiar bine, dar parerea mea, daca tu zici ca ai inregistrat la jumate din volum adica 5W, nu prea a fost bine pentru placa aceia sa-i bagi atata curent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 magnetofonu nu avea si el iesire de linie? trebuia sa pui macar un potentiometru sau un divizor facut cu rezistente fixe inainte de intrarea in placa de baza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andr3y Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 Are si o iesire "phones" ca in poza dar nu stiu legaturile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andr3y Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 Are si o iesire "phones" ca in poza dar nu stiu legaturile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 daca ai o mufa jack cu niste fire poti incerca Line-In, baga semanal in placa de sunet, din magentofon, trecand semnalul printr-un condensator (sau mai bine folosesti o alta sursa audio pe baterii) si verifica fiecare canal in parte.stai linistit ca iti poti pune o placa de sunet pe PCI sau chiar pe USB, deci nu renteaza sa duci placa de baza la reparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serban279 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 E clar c? s-a pr?jit ceva la placa de sunet;nu trebuia s? iei semnalul de la ie?irea mag-ului, ai tensiuni de ordinul vol?ilor. Nu ?tiu prin ce program ai f?cut imprimarea dar ar fi trebuit s? aib? un indicator de nivel al semnalului de intrare ?i vedeai c? e prea puternic. Cred c? ai avut ?i mari distorsiuni. Bine c? a mers atâtea ore, a ?inut cam mult s?raca plac?.Nu cred c? se merit?, cum spunea ?i colegul, s-o repari, mai bine iei o plac? de sunet separat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andr3y Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Da dar as vrea sa stiu ce s-a ars (un smd? integrat,rezistenta?)sau cum sa aflu. Apoi vad si eu daca merita sau nu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carageae Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 In primul rand, ce mag era ala?Nu cred ca exista ceva magnetofon dupa 1970 care sa nu aiba iesire de inregistrare de semnal mic. Nu iesirea de difuzor, nu cea de casca.Apoi, daca s-a dus placa de sunet onboard - asta e. Nu te mai chinui cu ea. O dezactivezi din bios si montezi o placa de sunet PCI. Gasesti SH si pe forum, mai era ceva pe la depozitul de calculatoare un Genius 5.1 pe la 30 de lei si sigur e mai buna decat ce aveai acolo onboard. Nu recomand tentativa de a "repara" placa onboard...poate ramai si fara placa de baza.Si avand in vedere ca e KT600 (procesor pe socketA) astea sunt mai rare acum ca o cioara alba...Daca e chiar musai sa scoti semnalul de difuzor fa un divizor de tensiune cam 10:1. Da-mi un mp si iti explic cum se face asta daca vrei.Sau daca te pricepi un pic la mesterit, poti scoate semnal de la bornele potentiometrului de volum am magului. Dar inca astept sa-mi spui modelul de magnetofon, nu pot sa cred ca nu ai o iesire de linie. Daca e un mag mai putin cunoscut fa o poza cu panoul de mufe si incerc sa te lamuresc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andr3y Posted September 26, 2009 Author Share Posted September 26, 2009 Nu-ti face griji pentru cat ma pricep. Revenind la subiect...Mag-ul este Telsla B-115. Destul de cunoscut pe plaiurile mioritice .Probleme nu am cu sunetul placii sau cu inregistratul de la microfon ci din line in pe un canal(stang daca nu ma insel). Totusi sunetul este afectat doar atunci cand bifez line-ul la volume control. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.