Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic16f627a si programator willem

Guest blast84

Recommended Posts

Guest blast84

salut ! am achizitionat in urma cu 6 luni un programator willem versiunea cablajului este 5.0c pt a programa un pic16f627a si un pic18f1220.am conectat programatorul la pc cu un cablu pe portul paralel de aprox 1 m,cumparat bineinteles,am alimentat cu 12 v programatorul si am putut programa si pic16f627a si pic18f1220 cu soft-ul pe care l-am primit,willem eprom pcb35 0.98d6,am incercat cu toate programele willem eprom de pe cd-ul pe care l-am primit in cutia cu programatorul(a fost achizitionat de pe okazii),pic16f627a a mers doar cu versiunea aceasta.dupa cateva luni si anume acum am avut probleme cu pic16f627a in montaj si am zis sa-l programez din nou.surpriza....nu se mai programeaza,sub nici o forma.am incercat pe 5 calc diferite cu xp sp2 ca program de operare,imi arata "error writing program area",nici nu apuca sa inceapa sa scrie,am incercat sa mai comut dip-switch-urile,jumperii pe acolo,nimic,am mai cumparat un pic nou,tot degeaba,am incercat icprog,winpic,alte soft-uri....dupa ce am vazut ca nu merge programat pic16f627a,am luat pic18f1220 pe care il programasem ulterior,l-am sters si l-am programat din nous i acesta a mers.unde sa fie problema?am observat si in poza pe care am atasat-o ca scrie ceva de ICSP.are vreo legatura?pic-ul l-am programat pe soclul programatorului.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Salut . Incearca sa folosesti PIC-ul cu alt tip de programator si eventual alt soft , asa vei putea fi sigur unde este problema , fie de la programator fie de la cip . Din experienta mea , adevarat nu foarte mare , stiu ce usor se poate strica un cip . La mine stiu sigur ca se arde cipul atunci cind pun degetul pe el si frige grav , sa intimplat de la tensiune prea mare din transformator , mufe seriale inversate si citeodata pare fara motiv . Bafta .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines