Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor TV Megavision DMQ 2057 TXT nu porneste!


Recommended Posts

Salutare tuturor!Am luat defect un TV Megavision DMQ 2057 TXT. Defectul:- nu pleaca din STBY.Am luat de pe forum o schema de Daewoo sasiu CP 315, care se potriveste cu cea a TVului meu, si am schimbat:R 806 era de 1 ohm/2w am pus de 2,7 ohmi/3 w-alta nu am gasit!R 805 era de 2w/56 ohmi am pus una identica;c 810 era de 10 uF/50 V si am pus 10uF/63V;integrat sursa STK 73410 II si am pus STK 74310;Si acum , daca incerc sa masor tens de pe STK, dupa cca 3-5 min, se incinge f puternic radiatorul de la STK, nu pleaca din STBY si il opresc ca sa nu se arda STKul!Am reusit sa mas tens de 300V pe pinul 10 si este acolo, ...si cam atat, restul nu mai sunt!Am si 40 de V pe pinul 5 de la optocuploru relizat pe CI CNY75GB!Va rog , stie cineva ce sa mai fac sa porneasca ? sau sfaturi, etc, orice ar putea sa ma ajute!Mutumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Salutare tuturor!Intai tin sa multumesc lui dana2 care a incercat sa ma ajute, si am sa continui cu ce am mai facut.- am inlocuit rezistenta R 806 (cea care am pus-o initial de 2,7 ohmi) cu una conform schemei, deci de 1 ohm / 2W- am masurat si inlocuit C 811 si C 820 cu 2 C-uri de 10 uF/63 Vcc(desi nu erau strapunse sau scurtcircuitate)- am scos din circuit Q 402 ? este un D1555, in schema nu spune tipul acestuia-, si am legat un bec de 220V/60W intre colectorul acestuia si masa.- acum nu se mai incalzeste CI de pe sursa-STK73410- iar singura tensiune care mai este pe pinii acestuia este cea de 300V de pe pinul 10, iar pe pinul nr. 5 al optocuplorului CNY75BG nu mai este tems de 40Vcc!Deci sunt si mai in ceata!...si in continuare astept sfaturile voastre!

Link to comment
Share on other sites

Salutari tuturor!Dupa indelungi masuratori am ajuns la concluzia ca integratul pe care l-am cumparat STK 73410 nu prea era ce trebuia sa fie si am hotarat sa iau altul.Am sa va spun si de ce am ajuns la aceasta concluzieLa noi in oras nu prea sunt magazine de piese electronice, iar cele care sunt au propriile metode de a-si atrage clientii sau dipotriva, sa-i determine sa-i ocoleasca. Magazinul de la care am cumparat primul STK avea pretul mult mai mic decat la celalalt-adica 6 RON fata de 15 RON, fapt pentru care l-am luat pe cel mai ieftin. Atunci cand l-am cumparat, nefiind foarte multa lumina in magazin, nu am observat ca are urme de surub imprimate pe capsula, asta constatand acasa. M-am dus inapoi la magazin si i-am explicat altui vanzator care este problema, el a spus ca integratul nu este SH si ca ei nu vind piese SH. Am insistat sa confruntam acel integrat cu altul la fel, si ...mi-a spus ca acela era ultimul. I-am cerut sa imi restituie banii si sa ii dau acel STK inapoi, iar el mi-a spus ca marfa vanduta nu se schimba. Am spus ca asta este, traim in Romania, am plecat si am cumparat un STK 73410 cu II , l-am montat, si....sursa a plecat din prima, s-a aprins becul....si mai departe nu are rost, pentru ca am reparat TV ul.Ideea este ca, poate din patania mea veti putea evita si voi, ceilalti pasionati de electronica, aceste incidente neplacute, care ne costa timp si bani.P.S. pentru cei din Ploiesti, magazinul este VALMARI?93, deci mare atentie!Si...multe multumiri si sanatate maxima celor care au incercat sa ma ajute.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines