Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

examen Microunde

Guest radugeorge87

Recommended Posts

Guest radugeorge87

salut!am examen la materia Microunde si nu prea se leaga de mine nimic ce tine de asta. cunosc doua tipuri de probleme ce pot pica si m-am gandit ca printre voi e cineva care are habar si are rabdare sa ma ajute sa pricep ceva. vreau doar sa stiu ce pasi sa urmez, atata. nu chestii filozofice, de ce, cand s.a.m.d. (spre exemplu: pasul 1: aduna x cu y, imparte bla bla bla si apoi etc de unde rezulta...) aici e poza cu probleme: [attachment=0]micro 001.gif.jpg[/attachment]

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mikrosha

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Salut, colegu' :ras: Pare sa fie un filtru de adaptare a impedantei intre emitator si antena. Eu n-am facut microunde inca, dar prima problema nu vad ce-ar avea in plus fata de Bazele electrotehnicii 1. Zc este impedanta complexa a condensatorului? Ca daca-i asa problema se simplifica, si se face astfel:Zs este in paralel cu Zc, deci impedanta echivalenta va fi (50*-50j)/(50-50j). Astea-s in serie cu bobina, deci aduni cu impedanta bobinei, si egalezi totul cu impedanta generatorului. Iese o ecuatie in complex, pe care o spargi in 2: una cu reale si una cu imaginare. Le rezolvi si iese impedanta necunoscuta a bobinei. Stiind impedantele bobinei si condensatorului, se pot calcula valorile acestora, stiind ca Z=jwL la bobina, respectiv Z=jwC, la cond, unde w=2*?*f.La a doua nu stiu ce-i teta. Defazaj?