Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor analog digital conectat la pc


profful

Recommended Posts

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Nu se baga nimeni sa raspunda asa ca...

Ce rezolutie doriti? Ce sample rate? Pe ce port sa fie conectat? Chiar sinteti prof? National Instruments facuse niste placi de achizitie pt uz didactic, da-s scumpe rau.

Cel mai usor de interfatat, si totusi ieftin mi se pare ADC0804, pe 8 biti. Multe sunt interfatate pe serial sincron (I2C/SPI), si daca se emuleaza interfata pe LPT, viteza de transfer ar fi mica.

Puteti cauta aici: http://www.adelectrocom.ro/index.php?cPath=620_1_662 sa va faceti o idee despre ce se poate gasi in Romania ca ADC/DAC.

 

Alta idee simpla ar fi sa folositi un microcontroller, daca sinteti familiarizat cu ele. De exemplu PIC16F688, are UART si ADC incorporat pe 10 biti, si 4 dintre pini pot fi configurati ca intrare analogica. Cu un program scurt poate sa citeasca datele pe ADC si sa le trimita serial la PC. Facusem un montaj in genul asta, care-si lua tot curentul necesar din portul serial, cu convertoare de tensiune TTL-RS232 cu tranzistoare. SIngura limitare in cazul asta este viteza de transmisie pe serial. (3,8ksps la 38400BAUD).

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt prof. Procesele care trebuie sa le controlez cu pc-ul sunt relativ lente. Sunt niste cuptoare. Asa ca viteza de transfer nu e chiar deloc o problema. Convertorul vreau sa fie cit mai simplu si cit mai ieftin. Pe portul paralel am mai facut cu c520 D . Pe portul serial nu am experienta de loc. ADC0804 este bun se pare. Problema e cu rezolutia, 255 de pozitii mi se pare cam putin. Cu c520 obtin valori exprimate pe 3 digiti. de la 0 la 999. Posteaza o schema daca ai pentru ADC0804 . Eu cred totusi ca ar trebui sa fac unul macar pe 9 biti daca nu pe 10 biti (1024). Cum ti-am spus sample rate nu e asa important. Dar precizia de masurare e importanta. Asi folosi si un microcontroler. Am mai folosit microcontrolere PIO, le foloseam la CIP. era acum 20 ani. Pentru PIC16F688 banuiesc ca trebuie sa il programez, apoi trebuie sa fac un program pe portul serial. Ar trebui sa incerc :).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines