Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aspirator Rohnson R179 Hydra


Guest costel48

Recommended Posts

Guest costel48

Aspiratorul are o functionare intermitenta. Timp de 5 min. merge bine. Dupa aceea,se opreste si palpaie LED-ul. Daca scot tubul flexibil, merge dar daca dau cu peria pe covor se opreste. Are o schena de comanda cu microcontroler. Are un senzor de presiune, pe care l-am deconectat, dar tot asa face. Mii de multumiri pentru orice sugestie.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Acel presostat (senzor de presiune) protejeaza aspiratorul de situatia in care in tub intra un obiect ce nu poate fi aspirat in vasul de apa (o punga de plastic de exemplu), situatie in care despresiunea creata de turbina aspiratorului creste semnificativ.Problema ta poate fi generata de doua lucruri:1. ai pus mai multa apa in vas decat este indicat2. circuitul de aspiratie este obstructionat In cazul 2 trebuie sa verifici si starea filtrelor de aer (HEPA) montate pana la intrarea in vasul de apa.Daca acestea sunt colmatate, aspiratorul se comporta asa cum spui si tu: se opreste dupa cateva momente de functionare. Incearca sa scoti filtrele si vezi cum se comporta aspirand o zona curata. Daca obtii rezultate pozitive poti incerca sa clatesti filtrele cu apa, apoi le lasi sa se usuce. Daca nici dupa spalare nu functioneaza bine nu iti ramane decat sa cumperi alte filtre. Le gasesti la importatorul produsului care este Vassillias, sediul lor fiind pe strada Biharia 65-67, complexul METAV.Aceeasi problema am avut-o si eu cu un aspirator Rohnson R178, iar solutia a fost inlocuirea filtrului HEPA (de hartie) Filtrul l-am gasit pe stoc si m-a costat 15 RON. Suna inainte sa te duci acolo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest costel48

Am incercat. Se comporta la fel. Dupa cca. 5 min. se opreste cand creste sarcina.Nu am idee cum anume simte cresterea curentului. Detectorul se presiune l-am scos.Are cineva o schema?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines