Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet neclar Alpine


alexxutzu

Recommended Posts

Va salut. Mi-am cumparat un mp3player Alpine CDE-101RM 4x50w. Problema este ca volumul maxim este la 35 dar daca trec de 22 se aude foarte prost. Nu distorsioneaza dar se aude neclar ca si cum as pune ceva pe difuzoare, se aude sters ca sa zic asa. Nu stiu daca este de la boxe (GZTF 130MK2 70w rms si Infinity 9602i 100w rms). Am mai avut playere pe masina respectiv un Sony cdxf5500 si un Pioneer deh-3000mp si nu am avut probleme cu sunetul, ba chiar sony ducea pana aproape de volum maxim fara distorsiuni ori alte neplaceri (surprinzator). Orice idee ori sfat imi este de mare ajutor. Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

salam un prieten care detine tot un ALPINE, difuzoare fata/spate PIONEER, volum pana la 37 parca, nu stiu modelul dr ca si la tine, de la 20 in sus devine sunetul neclar,la 27 deja distorsioneaza urat si pana in 20 parca nu are vlaga deloc, e lesinat sunetul. Am zis co fi de la difuzoare dar am alt prieten cu diuri PIONEER cam la fel cu alea puse pe un SONY si suna de rupe, tare si clar aprope de maxim. Parerea mea, am avut multe modele de playere, cauta si asculta KENWOOD, au dinamica foarte buna si claritate, atat playerele cat si difuzoarele.

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca aia au zis ca trebuie sa schimbi difurile ca sa nu ti-l schimbe ei pe garantie, sau daca chiar sunt difurile sa le cumperi tot de la ei. Eu zic sa iei 2 boxe zdravene pe 4 ohmi si sa le legi pe rand in locul boxelor din fata si spate. Dca distorsioneaza iar concluzia o tragi si tu.

Link to comment
Share on other sites

Ma gandesc acum daca poate sa fie din cauza tweeterelor. Alea 2 de pe spate sunt legate pe firele care vin la boxe iar alea stock din fata banuiesc ca tot de la firele de boxe dar de pe fata. Sa nu fie ceva probl de impedanta :nas: mie imi si palpaie lumina la casetofon si nu de la 22 din 35 volum ci de la 18 in sus. Masina avea deja 4 boxe pe ea si 2 tweetere, eu doar am scos boxele si am pus altele fara schimbat fire si altele doar am mai pus 2 tweetere langa boxele spate legate +la+ si -la-, pe firele de la fiecare boxa spate cate un tweeter.

Link to comment
Share on other sites

daca i-ti ''palpaie'' lumina ,e clar ca e de la alimentare,fa o proba cu fire de 4-5mm grosime legate bine direct de bornele bateriei(eventual pe o baterie care sti sigur ca ''are viata'')si vezi cum se comporta.majoritatea problemelor de genul acesta sunt cauzate de contacte imperfecte sau slabe si instalatii de alimentare subdimensionate.succes!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines