Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe pasive de putere


Neluc

Recommended Posts

Sunt nou pe forum si as vrea sa va prezint un proiect parafacut de altii, asa ca nu voi da detalii precise.Pentru ca nu pot posta mai mult de 5 foto am sarit peste unele etape (numai daca doreste cineva le voi posta).Urmeaza constructia amplificatorului+mixer

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Mai bine s? decupeze o ferestr? în peretele separator, ca s? aib? diful de bas mai mult volum. O s? fie o gaur? la medii, între joase ?i înalte, numai cu difurile existente. Eu a? fi folosit o cutie bas-reflex, p?rerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Modelul acesta se comercializeaza de catre EV de aprox 30 de ani si l-am facut de nenumarate ori,eu nu am facut decat sa desfac una si sa o masor.Va rog sa ma credeti ca se aud excelent!O sa postez pe STRONG DC toate detliile de constructie ale acestor ciudate boxe!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Spune-ne de ce are hornul acela gaurile acelea mici sub el, sau vad eu gresit.Daca e un sistem de difuzoare normal, cu woofer si driver de inalte eu nu vad rostul sa stea inaltele intr-o camera uriasa cand acestea nu au nevoie de volum deloc, inteleg ca se aud bine caci probabil este in regula volumul pt woofer, dar ce face driverul de inalte cu volumul ala? :nas: Si de unde stii ca nu se putea si mai bine? :da Si oricum nu ai dat detalii despre difuzoare, filtre, volum ,acordaj. Daca pur si simplu ai copiat o incinta si ai pus alte difuzoare in ea e fix :smt075 :sorry .Asteptam detalii.

Link to comment
Share on other sites

hornul pe care l-am folosit avea practicate acele gauri si le-am pastrat pt design dar , am sa incerc sa dau niste gauri in peretele despartitor apoi va spun daca se aud mai bine cu toate ca o sa fie cam greu sa fac diferenta la 450W :secret

Link to comment
Share on other sites

si eu cred ca este cam ciudata constructia,nu era nevoie de atat camera pt driver,trebuiau sigur si niste ranforsati ceva ca pare cam fragilaFAra sa cunosti parametrii woferului nu stii daca e bine sa faci sa comunice cele 2 camere intre ele,nu stii de fapt nici daca si camera actuala a woferlui(cat si acordul ) este optimaAr trebui si umpluta cu ceva material fonoabs camera goala pt ca va introduce coloratii sunetului,si iti recomnd sa pui filtrul cat mai departe de magnetul difurilor,pt ca presupun ca l-ai montat in camera goala pe placa ce separa camerele :nas:

Link to comment
Share on other sites

Sunt difuri de 15''ce dimensiuni sa aiba gaura din peretele despartitor si unde sa fie practicata in aceasta despartitura in asa fel incat gaurile din horn sa se comporte ca bas reflex?Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

gaura poate sa fie orice forma,cum ti-e mai usor,un dreprunghi,un cerc,cat mai mare astfel incat sa ramana circa 5-8 cm pe margini din placa pe post de intarituriChestia grava e alta ,daca cele 2 gauri din horn comunica cu exteriorul,va trebui sa le astupi cumva prin interior,pt ca iti vor strica acrodul incintei.Deja ai 2 tubtui si un volum necunoscut! daca tot dai gauri prin cutie si prin alte locuri o sa obtii o lada cu difuzor.Zii ce difuzor e ala de bas de 15",modelul,sau pune un foaie de catalog ceva,sa se uite cineva daca e bine ce ai facut si sa iti recomande un volum si niste dimensiuni potrivite la tuburiDaca gauresti peretele despatitor eu zic sa astupi fantele ale din hornuri pt ca vei pierde orice urma de lucru logic in a acorda cutia.Ajung cele 2 de jos,nu trebuie gauri peste gauri,daca pui mai multe guari nu obtii mai multe bas reflexuri sau mai mult bas :rade:

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa o lasi asa, mai ales daca zici ca se aude cat de cat, ca deja iese o strutocamila daca zici ca gaurile din horn sunt bass-reflexuri (mi-am imaginat eu, ce boxe ai macelarit? :rade: ). Daca sunt difuri de 15" inseamna ca-s uriase boxele, volumul e cat de cat ok "ochiometric" dar porturile de bass reflex par a fi mici, dar daca nu sufla aer prin ele, adica nu auzi, si zici ca se aud ok lasa-le asa. Mai ramane sa ii intrebi pe baieti (ca eu nu ma pricep la asta) daca cumva se intampla sa fie acordate la o frecventa pe care difuzoarele nu o pot reda -> periculos pt difuzoare. Adica daca sa zicem difuzorul coboara liniar pana in 40 de hz si ele sa fie acordate la 30 de hz. Cred ca nu au nimic, dar nici ok nu e, nu stiu.La ce folosesti boxele si ce amplificator ai? Ti le-a facut cineva? Ce difuzoare sunt? (firma, model...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines