Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Nemesis

Cati w se pot baga intr-un C15-400B ?

Recommended Posts

Din cate am citit pe forum am inteles ca dif-urile astea pro suporta si puteri mai mari decat cele specificate de producator ,daca nu se coboara sub o anumita frecventa. Concret cati w (bineinteles fara distorsiuni) pot baga max intr-ul C15-400B fara sa ma tem ca o sa crape ,sa zicem la o frecventa limita redata de 30-35 hz ,intr-o incinta de 120 litri acordata la 50 hz? Am pus aceasta intrebare pt ca vrea sa fac statia un pic mai puternica (500w :roll: -8 ohmi) avand in vedere ca tensiunea de la retea mai scade uneori-->scade si puterea maxima (fara limitari) pe care o poate da statia. In concluzie as vrea sa fac statia la 500w cand la retea sunt cca 230v pt ca sa am cel putin 400 w cand reteaua scade pe la 190V :shock: (se mai intampla). Cei care folositi acest difuzor ,laudativa sculele :P ce mai stati!!!

Link to comment
Share on other sites

Chestia esentiala este sa nu ai distorsiuni pt ca tot ce se abate de la sinus se transforma in caldura in bobina difuzorului. Un difuzor de 1000 de W se poate arde lejer si cu o statie de 100 de W daca distorsiunile depasesc un anumit nivel.

Link to comment
Share on other sites

Guest DJ DNA

Cu un HPF=40Hz ( 24dB/octava - L-R ) si cu THD<1% rezista la 800w rms .Cu THD<0,1% si HPF=50Hz rezista la 1000w in regim normal .Pus cu magnetul catre exterior va rezista si mai bine ( racire mai buna ) .Sunt chestii sigure si probate de mine si de clientii acestor difuzoare cu care pastrez legatura .In acelasi timp , un client din Pitesti a stricat doua astfel de difuzoare , membrane rupte si bobine supraincalzite , cu o statie MAX ( china style ) de doar 2 x 260w / 8 ohm . Asa cum spunea si Titro , puterea difuzoarelor este cu cantec . Depinde enorm de statia utilizata si mai ales , cum este exploatata .O sa incerc o analogie .Iti cumperi o masina noua , puternica si buna de fuga . Lipsa de experienta te face sa o turezi in viteza I-a sau a II-a , pana la rosu , si sa o tii asa ore in sir .In foarte scurt timp o sa o strici iar acest lucru nu inseaman ca masina este proasta .La fel sta situatia si la difuzoare ( indiferent de tip sau marca ) . Lipsa cunostintelor sau exploatarea deficitara , va strica orice difuzor facut pe pamant .

Link to comment
Share on other sites

In acelasi timp , un client din Pitesti a stricat doua astfel de difuzoare , membrane rupte si bobine supraincalzite , cu o statie MAX ( china style ) de doar 2 x 260w / 8 ohm .

Eu am un client care cu un amplificator Max de 2x300 W a reusit sa distruga doua difuzoare Beyma 18P1000 care merge lejer la 1500 W cu un amplificator bun. Pe de alta parte eu am facut teste pe un difuzor de acest tip cu un amplificator Carvin DCM2000 in bridge (1400 W RMS/8 Ohmi) si l-am lasat sa functioneze asa timp de 2 saptamani seara de seara intr-un club vrand eu neaparat sa ma conving de ce poate acest difuzor. Concluzia a fost ca a scapat teafar si functioneaza si acum (dupa mai bine de doi ani) 5 seri pe saptamana la 1000 W RMS (am pus inca un sub de acelasi tip in paralel cu el si amplificatorul livreaza astfel 2000 W RMS / 4 ohmi).Deci trebuie avut foarte mare grija la modul de utilizare al unui difuzor deoarece este foarte importanta calitatea lantului de aparatura care proceseaza/corecteaza/amplifica semnalul inainte ca acesta sa fie adus la bornele difuzorului.Cine nu are sumele necesare sa investeasca intr-un amplificator de calitate ar trebuii sa aiba macar precautia de a folosii un procesor de sunet cu compresor si limiter incorporat pentru ca, daca difuzoarele de joase mai rezista si la abuzuri, inaltele mor imediat, foarte rar se intampla sa scape, indiferent cat de bine ar fi concepute protectiile din filtrele pasive din incinte.Off Topic: amplificatoarele MAX sunt cele mai prost concepute amplificatoare pe care le-am vazut vreodata. Fata de ele pana si Blue Tech-urile de la Kon Electronic sunt lux
Link to comment
Share on other sites

Guest DJ DNA

Sa vedeti comedie .Au aparut noile Dynacord Powermate - Seria 2 .Putere mai mare , limiter incorporat , etc . Categoric ,este o crestere de performanta .De cateva luni ( de la aparitie ) am observat ca multi utilizatori sunt nemultumiti . Ei sustin ca nu are aceeasi putere ca vechiul Powermate, " ca nu plezneste boxele " . Spiritul de turma este asa de puternic , incat a crescut pretul la modelul vechi .Mister ?Off course , not !Prostie garla .Lipsa distorsiunilor si a semnalului dreptunghiular din boxe ii face pe flacai sa sustina ca nu au putere :twisted: :twisted: :twisted: .Am facut un experiment .Am pus vreo doi astfel de proprietari cu spatele la scula si le-am dat gain de pe canal pana la distorsiuni . 10 - 20% . Au sarit in sus ca arsi si mi-au spus ca ala este sunetul dorit . Sa il las asa.Asa l-am lasat :twisted: .

Link to comment
Share on other sites

Noile Powermate suna beton, mult mai bine decat seria veche dar si eu am avut aceiasi problema cu un Powermate 600 adus pt niste muzicanti. Spuneau ca "e cu mult mai slab " decat modelul vechi. Dar cum deviza mea este ca dupa muzicanti nu poti sa te iei le dau dreptate si nu incerc niciodata sa ma contrazic cu ei (vorba aia: "clientul nostru stapanul nostru" :evil: )

Link to comment
Share on other sites

e uite ca asa mi s-a intimplat si mie !!am un technics care are 100 w 6 ohm rms pe canal si un alto macro 830 300 w 4 ohm canal si impresia mea la inceput era ca technicsu ar avea parca putere mai mare !! cu toate ca suna mult mai prost .. dar avea alt tip de bass mai prelung !!dupa mici teste cu osciloscopu am priceput ce se intimpla de fapt !technicsu avea sinusoida taiata si distorsiuni de peste 20 % alto avea cam 1 % !!si orcum technicsu pierde difuzoarele pe drum !! dar nu este un amplificator prost !! la puteri mici !!e dar mai e o treaba ! cu technicsu este posibil sa tai foarte mult sinusoida , cu alto nu prea merge !! cind ajunge sa taie sinusoidal imi lasa amplificatoru singur voltaju (orcit de mult as mai creste volumu ) !! asta se intimpla la fregvente mai mici la fr mari nu mai face la fel !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines