Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SHOV STV5021 sasiu TV2k cred


Recommended Posts

TV-ul are procesor ST92195C7B1/MCM si jungla STV2248H.Defectul consta in faptul ca aleator imaginea si sunetul dispar de la o secunda pana la 10-15 minute.La reaparitia imaginii aparatul nu are sunet iar la apasarea tastelor de volum apare un bazait puternic.La schimbarea canalelor sunetul revine la normal pentru cat timp vrea el dupa care se repeta tot fenomenul.Este normal ca STV2248H sa lucreze fierbinte(dupa 10 secunde se lipeste degetul pe el).O sa incerc sa-i schimb memoria dar nu am nici una acum.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

STV-ul se incinge in timp. Am zis ca nu poti sa tii degetul pe el 10 secunde fara sa te alegi cu arsuri.Cu tensiunile sursei nu stiu ce se intampla deoarece la mine in 4 ore de functionare s-a oprit doar de doua ori pentru o secunda.Ca se opreste pentru 10-15min stiu de la proprietara.Am banuiala ca deoarece am inlaturat blindajul metalic din jurul STV-ului acum se racesc mai bine atat el cat si electroliticii de pe langa.Memorie nu am nici una prin casa asa ca pana cumpar una o sa schimb electroliticii de langa STV si daca defectul persista o sa incerc sa-i atasez un mic radiator de proba.

Link to comment
Share on other sites

OK se pare ca m-am facut de ras.Desi verificasem lipiturile, ieri m-am mai uitat inca odata cu o lampa puternica si am gasit la un stabilizator o lipitura fisurata aproape insesizabil.Probabil din aceasta cauza mi-a scapat la prima verificare.Dupa refacere TV-ul a functionat fara probleme 8 ore.Mai am totusi o intrebare.Avand in vedere temperatura ridicata la care lucreaza STV-ul se poate intampla ceva daca-l las fara blindajul care il acopera?Ma refer la paraziti pe sunet sau imagine.Multumesc tuturor care au raspuns.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines