Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SHOV STV5021 sasiu TV2k cred

t-daniel

Recommended Posts

TV-ul are procesor ST92195C7B1/MCM si jungla STV2248H.Defectul consta in faptul ca aleator imaginea si sunetul dispar de la o secunda pana la 10-15 minute.La reaparitia imaginii aparatul nu are sunet iar la apasarea tastelor de volum apare un bazait puternic.La schimbarea canalelor sunetul revine la normal pentru cat timp vrea el dupa care se repeta tot fenomenul.Este normal ca STV2248H sa lucreze fierbinte(dupa 10 secunde se lipeste degetul pe el).O sa incerc sa-i schimb memoria dar nu am nici una acum.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• t-daniel

3

• enafelice

2

• Alenicand

1

• sorinpavel

1

Top Posters In This Topic

STV-ul se incinge in timp. Am zis ca nu poti sa tii degetul pe el 10 secunde fara sa te alegi cu arsuri.Cu tensiunile sursei nu stiu ce se intampla deoarece la mine in 4 ore de functionare s-a oprit doar de doua ori pentru o secunda.Ca se opreste pentru 10-15min stiu de la proprietara.Am banuiala ca deoarece am inlaturat blindajul metalic din jurul STV-ului acum se racesc mai bine atat el cat si electroliticii de pe langa.Memorie nu am nici una prin casa asa ca pana cumpar una o sa schimb electroliticii de langa STV si daca defectul persista o sa incerc sa-i atasez un mic radiator de proba.

verifica lipituri reci la stabilizatoare (in special la cel de 8v pt.procesor) si la cupla de deflexie pa care in special.Nu este defect de memo.Nicusor Enache.Craiova

OK se pare ca m-am facut de ras.Desi verificasem lipiturile, ieri m-am mai uitat inca odata cu o lampa puternica si am gasit la un stabilizator o lipitura fisurata aproape insesizabil.Probabil din aceasta cauza mi-a scapat la prima verificare.Dupa refacere TV-ul a functionat fara probleme 8 ore.Mai am totusi o intrebare.Avand in vedere temperatura ridicata la care lucreaza STV-ul se poate intampla ceva daca-l las fara blindajul care il acopera?Ma refer la paraziti pe sunet sau imagine.Multumesc tuturor care au raspuns.